събота, 13 март 2010 г.

Според професор Маrtin Van-Crevel : Израел насочва ядрените си ракети срещу Европа

creveld След Русия и Израел взима на прицел европейските столици с атомно си оръжие. Israeli Professor – ‘We Could Destroy All European Capitals’

Седми канал на израелската телевизия излъчи ексклузивно интервю с професор Маrtin Van-Crevel, световно известен специалист по конфликтите с нисък интензитет. Почетният професор на Университета в Ерусалим представи на широката публика, това което е излагал многократно през последните десет години пред военните академии в САЩ и Израел, затворени политически клубове и избрани лобистки среди.

Той заяви, че в дългосрочна перспектива активността на палестинските партизани неминуемо ще доведе до разпадането на държавата Израел. Ето защо, в крайна сметка, Тел Авив няма друг избор освен да "трансферира" араби и израелци палестинци извън границите си, (не само извън границите от 1948 г., но също така и от територията окупирана от 1967 г. , Западния бряг и Ивицата Газа).

В случай, че европейците се противопоставят на такова депортиране, Израел няма да има друг избор друг избор и за да оцелее ще трябва да прибегне до унищожаването на европейските столици с атомната огън възползвайки се от това, че Европа няма да може да отвърне на удара без да убие своите приятели палестинците.

Авторът на  The Transformation of War  подчерта, че вече израелските ядрени бойни глави са насочени към Рим и други европейски столици, за да направят заплахата реална и "прехвърлянето" на палестинците възможно .

Професор Мартин Ван Кревел обича да се позова на генерал Моше Даян: "Израел винаги трябва да бъде като бясно куче, твърде опасно за другите други хора".

 

Виж също:

Историята на еврейското ядрено оръжие: Израел има своя атомна бомба от 1967 година

Забравената поезия - Oceano nox от Виктор Юго

halifax_storm

О, колко ли матроси, о, колко капитани
потегляха щастливи към брегове мечтани
и чезнеха в простора, тревожно разлюлян!
О, тоя скръбен жребий! — един ли тук изчезна
сред бездните бездънни, един ли в нощ беззвездна
погребал е навеки Слепецът Океан!

О, колко екипажи затриха ветровете!
Че бурята жестока романа им дочете
и разпиля листата далеч, далеч оттук.
Каква по-страшна участ от гибел като тази!
Каква богата плячка за бурните талази:
един мъжете грабна, черупката им — друг.

сряда, 10 март 2010 г.

ГИБЕЛТА НА БЪЛГАРСКИЯ "ТИТАНИК" - през 1942 година съветска подводница потапя българския кораб “Струма” . Загиват 767 души евреи и българи

В памет на 767-те еврейски бежанци и български моряци, загинали на кораба "Струма" на 24 февруари 1942 г. в Черно море

През 1991 г. в израелския пристанищен град Ашдод е открит паметник на загиналите по време на Втората световна война евреи-бежанци на корабите "Струма" и "Мефкуре", потопени в Черно море. Десет години по-късно, когато ние - група журналисти от снимачен екип на Българската национална телевизия пристигнахме тук, никой в 180-хилядния град не знаеше, че "Струма" е български кораб. Всяка година, в Деня на Холокоста, пред мемориала се поднасят венци и цветя в памет на повече от хиляда жертви на войната. В церемонията участват и представители на румънското посолство в Тел Авив, тъй като "Струма" е отплавал от румънското пристанище Констанца и на борда му са загинали и румънски евреи. В България пък, никой не знаеше, че в едно чуждо пристанище е издигнат паметник на български кораб, който е загинал по време на войната с целия си български екипаж (вж. Морски вестник, бр. 9/1998, с. 16).

На "Струма" загиват 767 души. В историята на българското корабоплаване няма друг подобен случай с толкова жертви на море. Защо в България не се знае за гибелта на този нашенски "Титаник" и защо пък по света, където знаят за гибелта на "Струма", никой не посочва, че корабът е български? Само тези два въпроса бяха достатъчни, за да тръгнем по дирите на една жестока трагедия, която не бива да бъде забравена.

Историята на еврейското ядрено оръжие: Израел има своя атомна бомба от 1967 година

Моля при цитиране на откъси от статията да се посочва източника ExtremeCentrePoint. Произведението не може да бъде използвано за комерсиални цели. По никакъв начин материали от сайта не могат да бъдат публикувани на други сайтове, които разпространяват реклами на страниците си.

ib След Холокоста и Хирошима, в контекста на малкия брой евреи във вражеския арабски регион, Израел  разчита на атомната бомба за да избегне риска от втори Холокост. По този начин Израел се превърна в 6та ядрена световна сила (след САЩ, Русия, Франция, Великобритания, Китай и преди Индия, Пакистан и Северна Корея). Тук можете да прочетете всичко за тази програма и нейния произход, противници и сътрудници ...

Важни събития в израелската ядрена програма

Израелската ядрена програма е стартирана през 1949 г. от Бен Гурион без САЩ, който са враждебно настроени към ядрените амбиции на Израел. През 1954 г., програмата след инвестирането на значителни бюджетни средства и в тясно сътрудничество с Франция влиза във фаза на приложни изследвания. След независимостта на Алжир през 1962 година и успешните ядрени опити, де Гол решава, че вече не се нуждае от израелците за по-нататъшни изследвания. В последствие САЩ заместват Франция в израелската атомна програма.

Израел извършва подземен тест в пустинята Негев през 1963 година и неядрени опити през 1966. Септември 1979 година, Израел осъществява подводен ядрен опит в Индийския океан с бомба от 3 КТ съвместно с Южна Африка (опитът е документиран от американския сателит US Vela).

Израелските ядрени възможности

неделя, 7 март 2010 г.

НАТО е готово да даде “Студен отговор” на Север

Oт 17 февруари до 4 март в полярните области на Тромс и Норлан бяха проведени военните учения «Студен отговор 2010"(Cold Response 2010). В тях участваха около 8000 войници от 14 страни, принадлежащи към НАТО и 1000 войници от Швеция, която си сътрудничи с НАТО в рамките на Партньорство за мир и споразуменията за защита и сътрудничеството между скандинавските страни. За първи учения на НАТО бяха проведени на територията на Швеция - на границата с  Норвегия. В  «Студен отговор 2010" за първи път от 2005 г. насам, присъстваха и американски  морски пехотинци. Военните учения бяха проведени при тежки метеорологични условия - в някои отдалечени райони в морето температурата падна до -30 градуса по Целзий.

00yck63x 

cold-bones-b-1

tk2402

За 30 години френската индустрия е загубила 36% от ефективите си

370d960a-1d9a-11df-a16a-f8b84430f143

Работен документ на Генералната дирекция на държавната хазна показва, че между 1980 и 2007 г. приносът на промишлеността в националното богатство на Франция е спаднал от 24% до 14%.

През този период, индустрията губи 1 913 500 работни места ( до 3 414 000 в определени периоди).  Или спад от 36% на работната си сила. "По-голямата част от тези работни места са изгубени в производството (96%).  И ако е имало периоди, в който загубата на работни места е намалявала (от средата на 1980-те и средата на 1990-те), то това не е било "достатъчно да обърне тенденцията.  Услугите са следвали  обратна тенденция.