събота, 25 юни 2011 г.

Израел предложи да изплати компенсации на семействата на жертвите от Мави Мармара

jaalon-mosheИзраелският заместник министър-председател, Моше Яалон, се срещна с високопоставени представители на турското външно министерство и предложил да бъдат платени компенсации на семействата на турски граждани убити от израелските командоси по време на операцията срещу флотилията на мира опитала се да пробие блокадата на ивицата Газа. Той е заявил, че Израел съжалява за жертвите, но няма да се извинява.

На практика, по този начин Израел признава вината си за убийството на невъоръжените турски и американски гражданин на борда на “Мави Мармара”.

Виж също:

Израел действа по руския принцип: “Когато имаш сила, ум не ти трябва”. Внимание, варварството е заразно!

Как израелските командоси убиха 19 годишен американски тийнейджър на “Мави Мармара”. Видео

Израелските командоси убиват човек от “Мави Мармара” за да си осигурят медиен комфорт

Скандална снимка на тежко ранен с белезници след нападението на “Флотилията на Свободата”. Нов медиен гаф на Израел

сряда, 22 юни 2011 г.

Европейската комисия спря 850 мил. евро за Румъния. В същото време България изгражда проекти за милиарди от Европейския съюз

groapasivopsea24243600

Само слепите, политическите фанатици и българомразците се правят, че не виждат разликата. Докато при Тройната коалиция, кражбите и корупцията бяха издигнати в ранг на държавна политика, което предизвика спиране на европейските фондове за България през 2008 година, сега правителството на ГЕРБ се ползва с доверието на европейските партньори и парите текат като пълноводна река.

Изобилието от европейски средства е заслуга само на това правителство и не е защото ЕК е преразгледала критериите за отпускането им. Страната ни заслужи парите с прозрачното им управление и разумното харчене.

Не така стои ситуацията в съседна Румъния:

Европейската комисия е спряла финансирането за Румъния на 124 проекта от регионалната и национална пътна инфраструктура за сумата от близо 850 милиона евро.

Обектите са в южната и източната част на страната. Мотивите за прекратяване на финансирането са свързани с нередности при организиране на търговете, неизрядна и непълна документация, неспазване на утвърдените от еврозаконодателството нормативи и срокове.
От Министерство на регионалното развитие и туризма, които са координатори по изпълнението на централно ниво, заявиха веднага, че проектите, при които процедурните пропуски са поправими, ще бъдат изградени със средства на държавния бюджет. След корекциите ще се направи опит парите да бъдат изискани от целевите еврофондове.
(БНР)

вторник, 21 юни 2011 г.

България е абсолютен лидер по нарастване на работните заплати в ЕС. 7.8% за Q3 на 2011 година

Labour_cost_index_MS_yoychange_20110Q1

По ръст на работните заплати България е на първо място сред страните от Европейския съюз. За първото тримесечие на 2011 година то е 7.8%. На второ място е Унгария с 5.6% и на трето Румъния с 4.8%.

Средно за ЕС увеличението е 2.6%. Т.е. в България ръстът е три пъти по-голям. Според цифрите на НСИ най-голямата част от увеличението идва от сектора на услугите, където покачването на възнагражденията е с 11.1%. През първото тримесечие на 2010 година увеличението на заплатите беше 11.9%, а през 2009 - 14.4%. В индустрията, в която икономическото оживление е далеч по-голямо, отколкото при услугите, ръстът на заплатите е по-скромен - 4.4%.

Новите български магистрали и България такава каквато я харесваме

Виртуално пътуване по най-новата магистрала Люлин. Европейските пътища генерират европейски манталитет.

понеделник, 20 юни 2011 г.

Руските варвари в Европа: Съветски войници изнасилили съпругата на Хелмут Кол, когато била на 12 години

51235-P_16000390176_HighResХанелоре Кол, съпругата на бившия канцлер на Германия Хелмут Кол, е била изнасилена от група съветски войници, когато е била на 12 години, разкрива британският вестник The Independent, позовавайки се на биографията ѝ "Жената редом с мен", която излезе от печат тази седмица.

Тя е написана от немския журналист Хериберт Шван, на когото тя разказала живота си няколко месеца преди да се самоубие през 2001 година.

Биографията започва с разказ за неизвестния досега публично факт, че 12-годишната Ханелоре и нейната майка са били изнасилени от група съветски войници в края на май 1945 година.

Бегълците, които застрашават нашата сигурност

Тяхната родина съсипана от войни, икономически кризи, политически борби или природни бедствия. Те са решили да избягат. Те наричат ​​имигранти, бежанци или "лица без постоянно пребиваване", или всичко това наведнъж. След като в новата страна убежище, те попадат в трудни ситуации, те са дискриминирани, към тях са враждебно настроени и не го крият. Домакин страни са обременени с икономическите и политическите последици от имиграцията. Имиграция е болезнен въпрос за всички развити страни. Нежеланите бежанци са и сила, която може да промени фундаментални договори на такива политически мастодонти като Европейския съюз, който под натиска  на гладните тълпи нахлуващи от Либия, Тунис, Алжир и Черна Африка беше принуден да промени шенгенската си политика.

APTOPIX Turkey Syria

12 юни 2011 година, границата между Турция и Сирия. След операцията на сирийските сили за сигурност в град Джиср ал Шугуар, хиляди засегнати от конфликта навлязоха в Турция. Турските власти бяха принудени да създадат буферна следгранична зона, в която бежанците са “концентрирани”.

Europe Human Trafficking

Нелегални имигранти на монитора на унгарската гранична полиция на границата със Сърбия.  Ха 19 април 2011 година при съвместна операция на британските и унгарските сили са сигурност беше разбит канал за прехвърляне на виетнамци в ЕС през Сърбия.

ROMANIA-EU-IMMIGRATION-TRAVEL-SCHENGEN-FILES

Румънски граничар обстойно проверява влакът от Молдова. Румъния както и България ще влязат в Шенгенската зона през 2011 или 2012 година.

LIBYA-CONFLICT-MISRATA

Ранен либийски метежник на борда на кораб на Международната организация по въпросите на имиграцията, който евакуира към Европейския съюз около 800 ранени от сраженията в Либия. Да припомним, че метежниците в Либия са тясно свързани с Ал Кайда и по-голямата част от тях за воювали на страната на талибаните в Афганистан.

неделя, 19 юни 2011 г.

Меглена Кунева - Пръмова и Габонската афера - ДС, пари, плаж, слънце...

AndreiDelchev_3

Андрей Делчев, Меглена Пръмова-Кунева

Зала „Юг” наричахме механата на хотел „София”/настоящ „Радисън”/, която потайно бе прилепена към ресторанта и в ранните години на демокрацията приютяваше депутати от СДС, най-различни пъстри фигури от надземния и подземен свят. Нали си мислехме, че управляваме, а Филип бе обявен за наследник на Кенеди. Външни хора почти не влизаха и там можеше да се направи дискретна среща, да се напиеш спокойно или да се изпокараш с политически другар или враг.

Такава пъстра компания в края на март през бурната 1992 год. на висок глас и с припламнали погледи обсъждахме доклада на Д. Луджев за задграничните дружества, т.е. фирмите на ДС. /С по-сетнешна дата проверих и се оказа, че докладът е с изх. № 157 от 23 март 1992 г. и е предложен за разглеждане на заседание на Министерски съвет на 26 март 1992 г. като точка 7 от дневния ред/. Този документ е фактически продължение работата на Луджев още в предходното правителство по източването на капитали към фирмите, създадени от ДС и крадящи от държавния бюджет, особено в края на 80-те години на 20 век. Ставаше дума за такива социалистически гиганти като стопанските обединения „Микропроцесорни системи”-Правец, „Металолеене”, „Коопинженеринг”, „Булгаркооп”, „Хемус”, „Водоканалпроект” или както пише в доклада „по последни данни различни български фирми и стопански организации са регистрирали зад граница общо 348 задгранични дружества” – да, да фирми на ДС, от чиято дейност държавата загуби милиарди и после тези пари се върнаха по най-причудливи пътища отново в Родината, но с други притежатели.