четвъртък, 3 май 2007 г.

Ще дочакаме ли и ние българския Саркози?

1. Турция в момента има 70 милиона граждани, а в 2025 те ще бъдат 100 милиона. Това означава, че тя ще се превърне в най-голямата страна членка на ЕС. Резултатът ще е невъзможност да се изгради интегрирана Европа.

2. В момента в ЕС съществува тежък проблем с мюсюлманите, който поставя под въпрос въобще възможността за интеграцията им.

3. Възможно ли е да се обясни на децата в училище, че границите на Европа са със Сирия и Ирак?

4. Проблемът с Кюрдистан би се превърнал в европейски с произтичащите от това последствия.

5. След като Турция е европейска, след това трябва да мислим и за Ливан, Хамас и Хизбула, които по същата логика са точно толкова европейски колкото и наследницата на Османската Империя.

6. Така стигаме до Израел, който е много по-европейски от съседите си. Израел също ли трябва да влезе в ЕС?

7. Продължаваме с Мароко, Алжир и Тунис и се озоваваме в една „Европа” с 43 страни, след това 60 или 70.

В резултат на всичко това, ЕС става нещо като под регион на ООН. Ако цената, която трябва да се плати за стабилизирането на Турция е дестабилизация на Европа, то тази цена е неприемлива. А какво ще кажете за Русия и Украйна? Отидете в Киев и ще видите, че това е европейска столица и там хората наистина са европейци … така говори Никола Саркози.
Но той спести много неща . Например не спомена за надигащия се турски ислямизъм. Не каза нищо за убийствата на християни, които се случват редовно в тази страна. Само географските и демографски аргументи за отхвърлянето на членството на Турция не са достатъчни. Както каза преди време Господин Ердоган: „ Демокрацията е като автобус, на който ще се качим за да стигнем до нашата спирка. Ясно нали? Резултатът на влизането на Турция в ЕС, в дългосрочен план, ще бъде ислямизацията на Европа. Демографски не можем да устоим.

Има и още по-интересно:
===============================================================
A key condition imposed by the EU is the army’s abrogation of political authority - which suits the AKP just fine, for the military is the greatest barrier to Islamisation. Moreover, the party shares the Islamist belief that Europe will inevitably be conquered by the high birthrates of its Muslim inhabitants - and Turkey’s entry would immediately add some 70 million.
Even in Istanbul, post-office employees now stop work for Friday prayers, and civil servants are no longer expected to work a full day during Ramadan.
==============================================================
Ключевое условие, наложенное ЕС - отмена армии политической власти{полномочия} - который удовлетворяет AKP, только прекрасному, поскольку вооруженные силы - самый большой барьер к Исламизации. Кроме того, партия разделяет Исламистскую веру, что Европа будет неизбежно завоевана высокими коэффициентами рождаемости ее мусульманских жителей - и вход Турции немедленно добавил бы приблизительно 70 миллионов.
Даже в Стамбуле, почтовые служащие теперь останавливают работу для просителей пятницы, и государственные служащие, как больше ожидают, не будут работать полный день в течение Рамадана.
===============================================================

Турската Конституция в настоящия и вид не е приемлива за ЕС. Според демократичните норми, военните не трябва да се бъркат в цивилната власт, но турската армия е гарант за лаическия характер на държавата. Ако тази гаранция изчезне, ислямизмът ще победи чрез демократични избори в страната. Европа е в клопка – от една страна е против военната намеса в политиката, а от друга премахването и ще доведе до създаване на нова Отоманска Империя. Ислямистите от партията на Ердоган знаят това. За тях основен приоритет е именно премахването на воения контрол върху политиката и преодоляване на бариерата към пълното прилагане на шарията в обществото. По-тази причина те използват преговорите за присъединяване към Европа, като оръжие срещу армията гарант на гражданското общество в Турция.

Франция се безпокои, Германия също, но в България управляващата тройка заяви, че подкрепя присъединяването на Турция в ЕС. България, която ще бъде първата европейска страна понесла тежестта на турската мирна инвазия, няма нищо против това. Националното предателство не е нещо ново в българската история. Да си припомним за тези, които агитираха българските войници на Южния фронт през 1916-1917 да напуснат окопите и да отворят пътя пред англо-френските войски към София; за тези, които през 1923 хвърлиха селяните срещу армията, а самите те избягаха през Югославия; за превратаджиите терористи избили българския елит с атентата в църквата Св. Неделя; за тези, които насила накараха българите от Пиринска Македония да се обявят за македонци; за тези които искаха да станем 16 съветска република; за изродите оставили българските деца да манифестират под радиоактивния дъжд от чернобилската катастрофа … безкрайни са греховете им. Сега те за да запазят привилегиите си и властта си ( не се ли наситиха на нея? ), подкрепяйки Турция, са на път да извършат поредното предателство. Този път това може да се окаже фатално.

В национален български интерес е неприемането на Турция в ЕС. Българските политици, трябва да съберат кураж и честно да го заявят. Французите го направиха, а те са на 2000 км от Истанбул. Защо да не го кажем и ние: Турция няма място в ЕС.
Ще дочакаме ли и ние българския Саркози?

The Thrill Is Gone

King's Blues Club, Blues Summit

сряда, 2 май 2007 г.

И Гърция иска Звездни войни.Руснаците бесни.

Известно е правилото, че няма вечни приятели, а само вечни интереси. Ето и Гърция, въпреки традиционно проруската си политика, много добре си знае интереса.

Гърците искат американската противоракетна система, която за сега се разполага в Полша,Чехия и Словакия да бъде изградена за цяла Европа. Гърците правят заявка за разполагане на елементи от комплексите на гръцка територия.

Шансът им да постигнат това не е голям. Лидери на Балканите и американски любимци, са България и Румъния. Предполага се, че една от темите за обсъждане на срещите Първанов-Буш, ще е именно ПРО и инсталирането на радари и ракети прехващачи у нас и при северните съседи.Реакцията на Русия ще бъде много по-слаба от наблюдаваната сега. Русия ще бъде убедена с аргумента, че България е на пътя на иранските ракети, за разлика от Полша.

Атина. През последните 24 часа се водят задкулисни разговори за запазване на крехкия баланс на гръцко-руските дипломатически отношения, пише днес гръцкият вестник “Катимерини”. Балансът беше нарушен след изявлението на министъра на външните работи на Гърция Дора Бакояни относно натовските противоракетни зони в Европа.

На неформалната среща на НАТО в Осло Бакояни заяви, че противоракетната зона трябва да покрива цяла Европа и всички страни-членки на НАТО. Изказването на гръцкия първи дипломат предизвика острата реакция на опозицията. То се тълкува като отваряне на Атина към разполагане на част от системата на територията на Гърция. Според руската страна изявлението на Бакояни изразява гръцката подкрепа за системата. По въпроса нямаше официална реакция от страна на посолството на Русия в Атина, пише "Катимерини".

Според информацията е имало задкулисни действия, с които е изразено недоволството на Москва. До късно снощи нямаше протестна нота до министерството на външните работи на Гърция, което от своя страна полага усилия да бъде избегнат подобен развой на събитията. Говорителят на министерството заяви, че въпросът за разполагане на част от противоракетната система в Гърция не е бил поставян. Въпреки бездействието на руското посолство в Атина по темата, дипломатически кръгове отбелязват, че е бил установен контакт с кабинета на премиера Костас Караманлис, при който е изразено раздразнението на Москва и е било поискано да се изясни каква е официалната позиция на Гърция. Руският посланик Андрей Вдовин е посетил министерството на външните работи и се е срещнал с представител на кабинета на Бакояни.

Според информацията резултат на натиска на Русия е било изявлението на Кумуцакос за събитията от последните дни в Естония.Министерството на външните работи на Гърция полага всички усилия да смекчи тона предвид очакваното частно посещение на вицепремиера и бивш министър на отбраната на Русия Сергей Иванов, пише “Катимерини”.

понеделник, 30 април 2007 г.

Естония може да попречи на немско-руската далавера.

Какво ли би станало, ако Естония разшири териториалните си води? Как ще се строи тогава тръбата за Германия?

Естонските събития.

Да ви кажа откровено досадни са ми. Напомнят ми истерията за Батак, но в по-тежък вариант. Отнасям се отрицателно и към едната и към другата страна. Към естонското правителство, питайки се защо им беше тая патаклама да местят паметника и към руското, което е подклаждало вандализма, защото съгласете се, че преместването на статуя не е оправдание за погром.

През 93та бях в Русия. Спомням си, че на мястото на Полтавската битка има две гробници - едната на шведите, а другата на руснаците. Има и четири паметника. Според мен ето така трябва да се постъпва.