вторник, 10 септември 2013 г.

Сергей Станишев: “9-ти септември 1944 г. е светла дата! И сега ни е нужен.”

Не годината не е 1968, а 2013, но комустическата реторика е останала непроменена.

„За нас, българските социалисти 9-ти септември остава една светла дата, символ на идеали, които са непреходни! Нуждаем от заряда на 9 септември 1944 г., от вярата, че дори задачи, които изглеждат трудни и непостижими, са постижими.”

Сергей Станишев, Председател на Партията на европейските социалисти, Председател на БСП, архитект на националсоциалистическата коалиция между БСП, ДПС и Атака.

понеделник, 9 септември 2013 г.

Извършеният от комунистите Геноцид и Холокост над българската нация (1944-1989 г.)

sag

Данните за тази глава по разбираеми причини не са пълни и точни, тъй като все още архивите на БКП и бившата ДС не са отворени и разсекретени, въпреки че са минали над 60 години от кървавия преврат на 9 септември 1944 г. Независимо от това обаче съществуват множество други документи (държавни, съ­дебни, на МВР и прочие), както и свидетелства на останалите живи жертви на комунистическия терор и техни роднини. Всич­ко това дава възможност да се сглоби една обща картина за из­вършените от комунистите престъпления през посочения пери­од. Тук трябва да отчитаме също така, че много документи са умишлено унищожени, а много не са надлежно проучени – нап­ример военните архиви и други по-периферни архиви и доку­менти от Централния държавен архив (ЦДА).