събота, 18 април 2009 г.

Чечения празнува изтеглянето на руските солдати

На 16/04/2009 година започна изтеглянето на Вътрешните войски на Руската федерация от Чечня. В републиката остават постоянно една мотострелкова дивизия на армията и 46та бригада от силите на МВР.

16 Април става национален празник в Чечения и ще бъде празнуван ежегодно. По повод изтеглянето на руснаците, които населението приема като окупатори, в страната са проведени масови тържества:

6t10x

Чеченците едва ли ще простят някога на Русия за масовите убийства на цивилно население:

610x

1995 година - руски войник пред масов гроб на чеченски цивилни.

Кой от кого празнува своята независимост

България, Сърбия и Румъния празнуват независимост от Отоманската империя.

Нидерландия и Белорусия - независимост от Третия райх.

Израел и Намибия празнуват независимост от "Британски мандат". :-)

Руснаци и поляци празнуват независимост един от друг.

Най-древна независимост - Швейцария през 1291 година.

Страни - рекордьорки, от които са се освободили най-много държави:

1. От Великобритания - 46 държави празнуват независимостта си

2. От Франция - 15 държави

3. От Русия и СССР - 13 държави празнуват независимост (някои по два пъти).

Technorati Tags:

петък, 17 април 2009 г.

Краят на Уолл Стрийт - The End

end-wall-st-bull-collapsed-slideАко имате търпение и се интересувате по-долу давам линковете към две статии, които добре обясняват какво се случва, защо и как е станало, както и силите които го предизвикват, но не винаги успяват да го контролират. Текстовете са на английски.  Може би някой ще се амбицира и ще ги преведе на български.

THE END

The Big Takeover

Technorati Tags:

Великобритания отказала виза на брата на Обама

obamademifrre Според News of the World, Самсон Обама собственик на фирма за мобилни телефони в Найроби(Кения), полу-брат на американския президент Барак Хюсеин Обама, е получил отказ на молбата си за транзитна британска виза след като е бил обвинен в опит за сексуално насилие над тринадесет годишно момиче в Южна Англия.

четвъртък, 16 април 2009 г.

Арести на подготвящи преврат професори-атеисти в Турция

saylan На 14/04/2009 турските служби проведоха акция и арестуваха участници в заговор за извършване на преврат срещу ислямисткото правителство в Анкара. Сред задържаните са ректора на Университета Баскент в столицата, професорът по медицина Mehmet Haberal и собственикът на телевизията Канал В. Всички те са лаици атеисти защитници на наследството на Мустафа Кемал Атататюрк.

Турската полиция извърши обиск и в апартамента на Türkan Saylan(на снимката). Тя е ръководител на феминистката обществена организация CYDD, която се опитва да забави темпа на реислямизация на жените в Турция пропагандирайки правото на свободен и всеобщ достъп до цивилно образование. Организацията е подобна на „Отворено общество” и е финансирана от милиардера Сорос.

сряда, 15 април 2009 г.

Архиепископ Уилямс: "Благодарение на мюсюлманите англичаните се връщат към религията"

rowan-williams Преди година, архиепископът на Кентърбъри заяви, че ислямската Шариа във Великобритания изглежда "неизбежна", но би могла да помогне за "социалното сближаване".

На 27 март 2009 година, архиепископ Уилямс благодари на мюсюлманите за връщането на религията обратно във Великобритания.
 Muslim.net съобщава:

"... В безпрецедентен ход от западен християнски лидер, архиепископът на Кентърбъри и лидер на англиканската църква Уилямс е похвалил британските мюсюлмани за приноса им за завръщането на религията и морала в обществения живот.

вторник, 14 април 2009 г.

Британските пожарникарки получиха нови униформи

pompiere_UK В новата колекция униформи за британските пожарникари има специална религиозно коректна униформа за жените мюсюлманки.

"Ние желаем възможно най-широк слой от граждани да могат да кандидатстват за работа в нашите служби" каза Садик Кхан, шеф на пожарникарите.

Питам се ако на тази красива жена и се наложи да гаси пожар, как ли ще се справя с пола до глезените?

:-)