събота, 26 май 2007 г.

Чуждестранният легион - обединен от идеала и по-интернационален от всякога.


Френският чуждестранен легион се приспособява към изискванията на 21 век. За набиране на млади кадри, тази военна сила от 7655 войника не разчита само на митовете създали легендата за нея, а използва все повече и повече Интернет. Около 80% от кандидатите се ангажират по икономически причини, но 20% са идеалисти и им се иска да променят живота си.

Като резултат, граждани на 136 нации служат в Легиона и продължават да пишат историята му. От 176 години тази история е може би най-завладяващото нещо в летописа на модерната война.

Съвременният профил на легионера също търпи промяна. Наблюдава се силно увеличаване на кадрите от Азия и Латинска Америка. Към драконовските изисквания към физическа сила, издръжливост и психическа устойчивост, се добавят и нови – владеене на информатиката и способност за управление на high tech.

Има и друг момент – Легионът не създава политически проблеми на национална почва. Сега когато политиците са много чувствителни към човешките жертви в армията, военни части, чийто загубите не произвеждат вдовици, са добре дошли. И най-вече, когато се отнася за чужденци без претенции, обединени от идеалите на Легиона. Това обединение около идеала позволява да бъдат използвани в операции надхвърлящи компетентността на чисто националните бойни единици.

вторник, 22 май 2007 г.

США объявили России нефтегазовую войну



ОМОН (Отряд Милиции Особого Назначения)

Главорези в Чечня. Забранено за деца!

ВНИМАНИЕ!

Това видео съдържа сцени на изключителна жестокост. Чувствителни читатели да се въздържат.

ЗАБРАНЕНО за деца!

Видеото тук.

Авария в Южно-Украинската АЕЦ

Слуховете вървят за авария във Запорожката АЕЦ. Властите опровергават, но те дълго мълчаха и за Чернобил. Wed May 16, 2007 3:03 pm ... в 00:34 минуты пошло расплавление активной зоны.

Радиационная обстановка в Крыму соответствует норме - МЧС

Радиационный фон в Крыму соответствует норме, сообщает главное управление Министерства по вопросам чрезвычайных ситуаций Украины в Крыму.

Согласно сообщению, по состоянию на 16:00 18 мая 2007 года радиационный фон в Крыму составляет в среднем 0,012 мР/ч, что соответствует естественному радиационному фону.
По информации МинЧС Украины чрезвычайных ситуаций и происшествий, нарушений границ и условий безопасной эксплуатации энергоблоков АЭС Украины нет.
"Радиационное состояние на промышленных площадках и в прилегающих районах не претерпело изменений, находится на уровне, отвечающем нормальной эксплуатации энергоблоков", - говорится в сообщении.


Как сообщалось, в четверг были слухи об инциденте на Южно-Украинской АЭС в Николаевской области и на Запорожской АЭС. Управления МинЧС в этих областях опровергли информацию о чрезвычайных происшествиях на станциях.
//"Интерфакс-Украина"