четвъртък, 5 ноември 2009 г.

Национал-социалистически фанатизъм

fotografii-na-kotorie-nevozmozhno-spokoj_32

Виена, 1945 г. Евгений Халдер: „Аз отидох в парка до Парламента за да снимам минаващите войници. И видях тази картина. На скамейката стоеше жена убита с два изстрела в главата и в шията, до нея 1ноша на около 15 години и момиче. Малко по-далеч лежеше трупът на бащата на семейството. На ревера му имаше златна значка на функционер от ГНСРП (Германска национал-социалистическа работническа партия), а до него беше паднал пистолет. „

Фанатиците са отвратителни независимо къде се намират и на каква кауза или религия служат. Как е възможно бащите да убиват децата си? И всичко това се е случвало в Европа преди само 65 години. Подобно поведение днес наблюдаваме в Палестина където арабските терористи използват децата си като живи щитове срещу изрелските войници с тази разлика, че тяхната постъпка е още по-противна – те изпращат на възможна смърт синовете си за да се скрият зад гърбовете им.

вторник, 3 ноември 2009 г.

Арабските пилоти и катастрофата с Еърбъс 340-600

Преди няколко месеца първият Airbus 340-600, най-големият до сега построен пасажерски самолет, трябваше да премине наземни изпитания на летището в Тулуза, Франция. Ето така изглеждаше самолета преди теста:

arab1

След дълго закъснение след уговорения за изпитанията час, на пистата най-сетне се появява екипажа на машината – това са пилоти и механици от Abu Dhabi Aircraft Technologies (ADAT). Те трябва да проведат всички наземни изпитания на закупения от арабската страна самолет и след това да отлетят с него в Абу-Даби за да попълнят флота на Etihad Airways.