четвъртък, 12 декември 2013 г.

Всичко е спокойно по Бойковите магистрали, магистрала Марица, 10.12.2013 г.

Правителството на ГЕРБ започна ударно строителство на инфраструктура, невиждано в последните 70 години. За щастие, сключените договори не позволяват на тройната националсоциалистическа коалиция да прекрати строителството и да открадне парите. Колкото и да не им се ще, колкото и да си мечтаят да “усвоят” стотиците милиони, Орешарски и бандата му са задължени да продължат. В този смисъл:

По Бойковите магистрали всичко е спокойно.

032162060-big

032139944-big

сряда, 11 декември 2013 г.

Да убиеш болен младеж защото е българин в БЮР Македония, 2013 година, Европа

firom

За скандален случай на нечовешко отношение на база етническа принадлежност, завършил със смъртта на млад българин от Македония, сигнализира неговият баща тези дни в Скопие. Почерненият родител разкрива, че 26-годишният му син Иван, който се разболява от акутна левкемия през 2011 г., е посрещнат от директорката на скопската клиника за хематология с думите: „Къде си, бе, българин? Хайде изчезвай от Клиниката по хематология! Ходи да се лекуваш в София!“.

вторник, 10 декември 2013 г.

понеделник, 9 декември 2013 г.

Сръбската омраза към България, неизлечимата сръбска българофобия

Serbien_muss_sterbien

Сръбската българофобска пропаганда на М. Милоевич:

Бугарине рине,
Ей, ти море църни циганине
Причувай ми свиние,
Кат се вратим да ти платим
Два замаа, два шамара,
Кат се върним да ти...

Драгутин Илич в стихотворението "Ивану Вазову"

От Средец та чак до Дрина
Паметниците ми се извисяват,
Вековете сръбски отброяват...

Чуйте ни добре сега:
На Сливница ний бяхме, ще бъдем там отново!
Там, през селата, градовете, равнините ваши
Ще прогърми пак "Божията правда!"... Сбогом
за сега и довиждане!
Да живее сръбска Битоля! Да живеят гаубиците!
Ура! Стегнете здраво сливнишките укрепления!

неделя, 8 декември 2013 г.

Иван Вазов срещу Леонид Андреев в отговор на Леонид Андреев срещу България

vazovПредлагам пълния отговор на патриарха на българската литература Иван Вазов на клеветническите писания на руския панславист, неуравновесен славянофил и крайно реакционен русофил Андреев, така както е публикуван в сборника „История на Съюза на българските писатели 1913-1944″, издаден през 2003 г. послучай 90-годишнината от създаването на писателската организация. По отговора на Иван Вазов може добре да се прецени какво е съдържанието на Леонид-Андреевите словоизлияния, тъй като Вазов стриктно следва абзац по абзац злополучните му писма.

Преди да сме видели любовта Ви, ние виждаме днес омразата ви. Преди да сте били някога наш приятел, Вие излизате като съдия и хулител на българския народ и с бич в ръка, в преддверието на славянския храм, искате да бъдете олицетворение на висшата правда. Вие се считате за един от избраните и отредените да пазят светините на този славянски храм.

Не нас, а Вас би трябвало да накаже бичът на благородното негодувание, защото Вие именно, опиянени от злоба, не виждате истината. С вас заедно заслужават бичуването и онези, за които се застъпвате тай горещо, защото те именно неотдавна търгуваха в славянския храм и след като сториха толкова грехове спроти братята си, отиват да просят от тях в същия храм.

По-рано Вас ви нямаше там, защото миналите събития не Ви засягаха. Но каква морална сила се крие у Вас, когато черните името на цял народ и го наричате тълпа от джебчии?