събота, 1 декември 2012 г.

Вампирите на българския преход, Костов и Луканов, с договорки за общ кабинет през 1996 година

ivan-kostov-18-10

И на децата вече е ясно, че Иван Костов е бил  инфилтриран от БКП\БСП в СДС с основна цел да бъде поставен под червен контрол процесът на демократизация в България. Доказателствата за това валят едно след друго, но дали има нужда от тях? Самото поведение на сектата ДСБ, съюзът на лидера и Иван Костов с БСП в сегашното Народно събрание, анонимните доноси и интриги, които генерира драгалевския болярин, в крайна сметка доведоха до пълната им изолация в дясното пространство. Никой не иска да чуе за тях, никой не иска да е в съюз с тях, защото знае какви са последствията от целувката на Костов. Ето какво си спомня пред "Преса" кинорежисьорът Евгений Михайлов:

В продължение на 10 години България имаше за президент социалист, агент на ДС с псевдоним Гоце благодарение на Иван Костов. По негова инструкция през 2001 година на партийните структури им беше наредено да не подкрепят президентската кандидатура на Петър Стоянов за втори мандат. Атаката бе необяснима, казва Михайлов. По думите му, заради Костов СДС е забравила принципите си и е прекрачила границата, като се е отдалечила от хората. Това датирало още от 1996 година. Тогава се започнала колаборацията с БСП.

Атаката срещу Жан Виденов тогава беше координирана между Иван Костов, Андрей Луканов и Бриго Аспарухов. Беше планирано да се свали Жан, да има програмно правителство и никой не искаше да прави революция, казва Михайлов. Убийството на Луканов обаче попречило на този план. Промяната пък била заменена с подмяна. Вместо да се използва енергията на хората за истинска промяна, се стигна до споразумение за неприкосновение на номенклатурата и бизнеса на БСП.

петък, 30 ноември 2012 г.

Леа Коен отговори на сърбоманите от БРЮ Македония за депортирането на евреите: Историята не е само за историците!

Lea-KoenТри са основните недоразумения относно спасението и неспасението на евреите в Царство България, твърди българската писателка Леа Коен. След като отразихме различни гледни точки по темата, сега даваме думата и на нея, пише "Дойче веле".

Дискусията за спасението на българските евреи и за неспасението на тракийските и македонските евреи в окупирани от България територии през Втората световна война доби особена острота в българските медии (и извън тях) през последната година. Поводът бе македонски филм по темата, а причината - полуистината, която от години се разпространява за тази история, включително със съдействие на част от българската политика.

Ще се опитам да систематизирам накратко някои от възпроизведените и новосъчинени недоразумения по темата за спасението и неспасението на еврейското население в Царство България - така, както бяха изложени в поредица материали в „Дневник”, svobodata.com, Дойче веле, Бивол и други сайтове и издания.

Първо недоразумение

четвъртък, 29 ноември 2012 г.

Иван Гарелов, от ДС през Русия и венерическите болести, та до Пръмова-Кунева

garelov

Другарят Иван Гарелов като младши лейтенант от ПГУ-ДС преди мнооого години. Скоро след това го изпращат на разузнавателна школа в КГБ, откъдето го гонят заради трипер, морално-битово разложение и загуба на секретната карта, докато се е търкалял с рускинята по поляните. Много тъп - отишъл да се лекува от трипера в една болница, КГБ го засякло веднага и като резултат - айде, торбичката на тоягата и бегом марш в България. Изгонили го от ПГУ-ДС, но скоро го преназначили като ОРОН /оперативен работник на обществени начала/, а от края на 70-те станал шеф на резидентурата на ДС в БНТ. Беше в НДСВ, а сега е при Кунева - къде да е, тръгни сред бръмбара и ще те отведе на гюбрето.

Oт Антон Тодоров

сряда, 28 ноември 2012 г.

България постави не една, а три червени линии на БЮР Македония

NATO_VETO_FYROM

Крайно време беше да кажем ясно какво искаме. Най-после българската позиция е формулирана ясно, открито и честно в три точки. От тук нататък топката е в Скопие. Да видим сега дали искат наистина да се интегрират в ЕС или ще чакат майчицата си Сърбия да се довлачи до Брюксел и едва след това те ще се раздвижат.

Българският Външен министър Николай Младенов в писмо до македонския си колега формулира трите червени линии за Македония:

1. Да се подпише Споразумение за добросъседски отношения и сътрудничество, което да бъде в съответствие с най-високите европейски стандарти и да почива върху договореното в Декларацията от 1999 г.

2. Да бъде изградена необходимата инфраструктура за засиленото сътрудничество, като се създадат съвместни работни групи за укрепване на отношенията ни в ключови области.

3. България предлага създаване на Съвет на високо равнище под формата на годишни междуправителствени заседания.

вторник, 27 ноември 2012 г.

Евродепутатът Ковачев от ГЕРБ отново шамароса македонските сърбомани в Брюксел

zx450y250_1751782

"На думи вие твърдите, че историята трябва да бъде оставена на историците, а всъщност непрекъснато злоупотребявате с нея за политически цели ".

Андрей Ковачев, евродепутата от ГЕРБ

Скопие трябва да спре дискриминацията срещу българите. Това заяви Андрей Ковачев, ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП(ГЕРБ), по време на изслушване на министъра на външните работи на Република Македония Никола Попоски в Европейския парламент в Брюксел.
Според Ковачев дискриминацията срещу българите не само, че не е прекратена, а се обогатява от сегашните управници. Има много такива случаи - на македонски граждани, които имат смелостта и дързостта открито да заявят своята българска етническа принадлежност и да признаят своя български произход, какъвто са имали техните деди .

Те са подложени на всякакви дискриминационни практики, например уволнения, както съпругата на председателя на Българския културен клуб в Скопие, или измислени съдебни процеси".
Подобен е случаят и с Мирослав Ризински, който прекара три години в затвор в Република Македония по скалъпено обвинение за корупция и сега търси справедливост в Съда по човешките права в Страсбург. По покана на Андрей Ковачев той също присъства по време на днешното заседание и разговаря с евродепутати за положението на българите в западната ни съседка.
По време на изслушването във външната комисия г-н Ковачев заяви: "Една мракобесна комунистическа диктатура се опитваше чрез идеология за насаждане на омраза между братя да създаде нови нации и да раздели един народ. Няколко поколения граждани на Югославия и на Република Македония бяха учени да мразят най- вече своите събратя от другата страна на сегашната македонско-българска граница".

Евродепутатът е категоричен, че "ключът за европейската интеграция на Македония не е в Брюксел, а в Скопие и в готовността за реформи и промяна на политиките от миналото".
"Гражданите на Република Македония трябва да станат част от Европейския съюз, а този процес ще излекува раните, нанесени от миналото. Не мога да допусна обаче, че в обединена Европа може да се влезе с една националистическа риторика, основана на тоталитарна идеология", изтъкна Андрей Ковачев. На опита на Никола Попоски да се дистанцира от случващото се в момента, българският евродепутат подчерта следното: "На думи вие твърдите, че историята трябва да бъде оставена на историците, а всъщност непрекъснато злоупотребявате с нея за политически цели ".

В момента Европейският парламент работи по годишната си резолюция за напредъка на Република Македония по пътя към членство в Европейския Съюз. Очаква се Външната комисия да разгледа проектодокумента през януари 2013.

Николай Камов: Те имаха идея за България още през 1996 година …

Водещ: Вие знаехте осем години по-рано, че България ще влезе в Европейския съюз. Така ли да разбирам?

Н.К.: Не само от тази среща. Аз съм канен на други затворени – така да ги наречем, събирания, които не са предназначени за пресата...

Вижте, прогнозата, прозрачността и възможността да прогнозираш развитието на един политик в така наречения западен свят е много голяма. Аз съм бил на друга среща, всъщност на една единствена вечеря в Брюксел, която няма нищо общо с Билдербергския клуб, на която гост беше Романо Проди – две години преди да стане председател на Европейската комисия.

Водещ: И тогава те[ му казаха, че ще стане председател ли, как?

Н.К.: Не, тогава той беше представен като известен политик от италианската политическа сцена и бъдещ председател на Европейската комисия. Още официално това никъде не беше обявено. По-интересното е, че на масата, на която аз бях сложен, всички бяха от различните дирекции на Европейската комисия. И тогава ми разказаха – деветдесет и шеста година, какво Европейският съюз планира за България.

Водещ: И какво планираше тогава?

Н.К.: Всичко, което се случи. Това, че ние сме добро място за живеене. Имотите, които англичани преди всичко и други започнаха да купуват. А после се отказаха. Това беше разказано. Аз поисках веднага среща с Петър Стоянов – тогава той беше президент, и му разказах всичко това. Защото Те имаха идея за България. Проблемът е, нашият е, че до ден днешен България няма идея за себе си като страна-членка на Европейския съюз.

Николай Камов пред предаването „7-мо Авеню” на TV 7 от 06 декември 2010

неделя, 25 ноември 2012 г.

Евгени Дайнов–професия да мразиш България или удобният слуга на всяка власт

Писалият тази дисертация преди 10 ноември бил на "доматената революция" вчера. Как да се наредиш до такъв "бояджия", мотивиран от марихуаната.

538572_3893301289390_1662097164_n

Чета, че Евгени Дайнов се е опитал да напише нещо под постинга ми за дегенератките от Pussy Riot. Аз пък му написах това:

"Евгени, нали знаеш, че аз знам - не аз съм имал хрък-брък с дъщеря на съветска номенклатура, не аз съм писал и защитил дисертация с гриф "За служебно ползване" на тема "Френската комунистическа партия и проблемът за политическите съюзи /1972-1981/ в Института по история на БКП към ЦК на БКП, нито пък съм учил в Лондон, докато баща ми е бил кореспондент на в. "Работническо дело", а ние не можехме да отидем по на Запад от Драгоман.

Как става така, че точно от тези среди се пръкнаха и тези, дето искат да ни "озападняват", а като се вгледаш зад пошлото им лице винаги прозира лицето на антибългаризма, а в очите им - местна версия на "чичо Скрудж"? И готовност за политическо номадство в индустриални количества - ти май вече пристана от няколко месеца на Пръмовата снаха.

Всъщност, като гледам каква компания от "счупени грънци" се е навъдила там идва само да се смея на Провидението, което е създало чрез Пръмовата снаха и хората около нея завършен пример за кого НЕ ТРЯБВА ПО НИКАКЪВ НАЧИН ДА СЕ ГЛАСУВА. Всъщност, с това CV там ти е мястото - при секретният сътрудник на ПГУ-ДС Д.В., матовият крадец от годините на Костов В. В., танцуващият с цар Киро Найден от Плевен, номенклатурата на ЦК на ДКМС Румяна Борисова от Перник. Погледни израза "ура патриотизъм" - дори и в този детайл се вижда русизма, от който очевидно не можеш да избягаш. Странно как всеки от кадрите на манхатънския "филантроп" Сорос е натрапчиво антибългарски настроен и внушава единствено усещането, че само случая и времето го е опазил все още и той да не изрече "майната му на християнството". Нито е справедливо, нито пък ще се роди нещо читаво от това".