петък, 2 октомври 2009 г.

Турски мечти за Кипър, Бургас и иракски земи

Ето каква карта публикува турскияt вестник Milliyet в статията си Bu da Musul-Kerkük açılımı от 30 септември 2009 година.

fft16_mf385344

Принц Чарлс призовава хората да изоставят колите си, а той прави съвсем друго

charles_car

"Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво ти казвам". Това познато ли ви е?

Наследникът на Короната на Великобритания, Принц Чарлс, неодавна призова гражданите да изоставят колите си в полза на обществения транспорт за да спасят планетата от измисленото "глобално затопляне".

Самият Принц, обаче, както ни информира вестник Телеграф, няма ни най-малко намерение да последва собствените си съвети.  Той притежава и кара редовно два Ягуара, две Аудита, 4х4 Роувър и все още се наслаждава на Астон Мартин подарен му от Кралицата за 21я му рожден ден.

Френският министър на културата и кълченето на педофилите около Полански

47069
Френският министър на културата в истерично изказване поиска освобождаването на обвинения в педофилия Роман Полански. От изказването му пълно с хейт срещу американското правосъдие става ясно, че племенникът на бившия Президент на Франция Франсоа Митеран и настоящ културен министър, въобще не се е поинтересувал да разбере мотивите за ареста. За сметка на това той клейми САЩ:

„Има една добра Америка, която ние обичаме, но има и една друга Америка, която много ни плаши и именно тази Америка в този случай ни показа лицето си.”


На какво основание Господин министърът обвинява САЩ без да има и най-малка представа за делото и обвиненията срещу педофила Полански?  Ето това изглежда обяснява реакцията му:
Изглежда, че самият Министър Митеран се страхува да не попадне под ударите на правосъдието за … педофилия(какво съвпадение) и по-точно за сексуални връзки с момченца по време на посещенията си в Тайланд. Да видим сега какво точно е писал той в книгата си « Mauvaise vie » излязла през 2005 година:

сряда, 30 септември 2009 г.

Руски военен "параход" през 2009 година

Това е снимка на единствения руски самолетоносач "Адмирал Кутузов" направена през октомври 2008 година. Пушекът над него е от работа на дизелови мотори, въпреки че подобен дим е имало само при корабите с парни двигатели на въглища.

0_327b8_b8be86d0_XL

Technorati Tags:

понеделник, 28 септември 2009 г.

Различен поглед върху изборите в Германия - католици vs протестанти

Който е живял Германия и познава различните и провинции знае, че немците не са еднородна маса. Съществуват културни езикови и битови разлики, които са се формирали през годините на религиозните войни и до днес са наследявани поколение след поколение. Например провинция Бавария и Мюнхен са много по-близко по манталитет до Австрия и Виена отколкото до Прусия и Берлин. Едно от обясненията е, че католическата религия е обща за Бавария и Австрия, докато Прусия е протестантска.

На вчерашните избори разделението на католици и протестанти проличава отново:

ed

За CSU са гласували предимно католическите провинции.

неделя, 27 септември 2009 г.

В Сенегал ще „възраждат” Африка чрез гигантски паметник

00ttbrqp
В Сенегал, една от най-бедните африкански страни, продължава строителството на гигантски паметник „Възраждането на Африка”. Скулптурата  с височина 50 метра и се намира на хълм трябва да символизира успехите на „черния континент” след  избавянето му от многовековното иго на белите. Бронзовата фигура от майка, баща и дете е изработена в Северна Корея.