събота, 2 април 2011 г.

Афганистанци отрязаха главите на двама служители на ООН

Общо убитите служители на ООН в Мазар-Шариф(Афганистан) са между 8 и 10 човека. Други 10 са били ранени. На двама от убитите, афганистанците са отрязали главите.

Силите на НАТО в Либия убиха по грешка бунтовници и цивилни граждани

Сухопътната операция в Либия изглежда все по неизбежна:

"Ал Джазира " твърди, че самолети на НАТО  са убили по грешка 13 бойци на либийската опозиция. От своя страна, властите в Триполи са информирали, че силите на НАТО са убити шест милиона граждани в Ajdabiya. От своя страна властите в Триполи информират, че при операцията са загинали и 6 цивилни в Аждабиа.

Изтъргуваха ли България и Румъния приемането си в Шенген срещу участие във войната против Либия?

e861de71a26e8336baeb863c7c6f2d61_640x480Направи ли ви ви впечатление, че от Източноевропейските страни членки на НАТО само България и Румъния участват в операция Харматан? Куде са Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Балтийските държави, Словения, Хърватия? Те са се въздържали да се включат във френско-британската коалиция, за разлика от войните в Афганистан и Ирак където участват много активно.

Париж под немска окупация 1942-44

Снимки от документалната фотохроника на фотографа Андре Зука за списание “Signal” издава във Франция между 1942 и 1944 година.

0_5748d_a3bb467_orig

Парижките кафета както винаги са пълни.

0_57491_f337e20d_orig

Плаж до моста Карузел.

петък, 1 април 2011 г.

България и Румъния официално се присъединиха към коалицията срещу Либия

От днес България и Румъния официално фигурират в списъка на страните от НАТО ангажирани с военни действия в операция “Харматан” срещу Либия. Страната ни участва с боен кораб от ВМС. На борда на фрегатата “Дръзки” ще има и част от специалните сили. Тази част при необходимост ще може да участва в охраната на консулството ни в Бенгази или да евакуира български граждани от конфликта.

Със своите 90 самолета, САЩ военно доминират в конфликта, въпреки че Франция има политическата инициатива. Великобритания участва със скромните 17 самолета и то само във въздух-въздух операциите. Ударите по земни цели са почти изцяло в ръцете на французите.

През първите 13 дни на операцията, са изпълнени 1600 летателни часа.

nl

Русия, майка и баща за сърбите. Много ще има да патят с тези родители

Никой който се е хванал с Русия не е прокопсал. Откакто Сърбия отново стана руска съюзничка, изгуби Косово и Черна Гора. Изгуби и излаз на море, стана по-малка по територия от България, а международният и авторитет е близо до точката на замръзване. Това не пречи на сърбите да се кълнат в любов на Русия. Както се казва, с приятел като Русия, врагове не ти трябват.

GG

четвъртък, 31 март 2011 г.

Руски генерал казва, че руското оръжие изостава от това на НАТО и Китай: “По-добре да купуваме Леопард”

tm-35-leopard

"Въоръжението и военната техника, произведени от руски предприятия за
Сухопътните войски, изостават от характеристиките на подобни системи на НАТО и дори Китай.”

Тази драматична декларация е направена от командващия Сухопътните сили на РФ, Александър Постников, на заседание на Съвета на федерацията и комисията по отбрана и сигурност.

Генералът илюстрирал ситуацията като дал за пример основния танк на руската армия Т-90, които всъщност е 17-та модификация на съветския Т-72   произвеждан от 1973 г. В този случай цената на един такъв танк вече възлизала на 118 милиона рубли за една бройка.
”По-добре за тези пари да бяхме купили три немски танка "Леопард" – добавил Постников.

сряда, 30 март 2011 г.

Този път медийните гоцета си намериха майстора. Отнеха им “Труд” и “24 часа”

zx660y371_1013188На 5 март 2011 година, публикувахме: Под знамето на правилния бизнес в България, ГЕРБ трябва да мисли глобално, а да действа локално, където пише:

Разбира се някои от тези промени не се харесват на небизнесмените, но такива са правилата на играта. В момента правилният бизнес в България доминира над неправилния, а в политиката той все още не е достатъчно представен. Затова сега той купува медии, финансира журналисти, изгражда нова политическа и медийна структура. Създадоха се силни, невиждани до сега в България медийни лобита групиращи вестници и телевизии в подкрепа на ГЕРБ. Червените вестникарски бастиони Труд, 24 часа, Монитор паднаха и новите им собственици рязко ги преориентираха в подкрепа на Борисов. Талантливи и скъпо платени журналисти един след друг минават на страната на правилния бизнес и започват да пропагандират новата линия. Който не ги последва ще се маргинализира. Тази икономическа и медийна реформация върви с пълна пара.

Тези думи думи се потвърждават от случващото се в момента преструктуриране на медийното пространство. От една страна, очевидно въоръжен с финансов ресурс и талант, Бареков в тв7 продължава настъплението си и купува нови талантливи телевизионни журналисти, а от друга бившата ДС окончателно беше изритана от “Труд” и “24 часа”. Как е станало това? Ето развитието на събитията:

Алтернативата на ГЕРБ - Гоце, Черепа и Тошо Тошев. Не, мерси!

Ето ги юнаците:

Bozhkov-Parvanov-Toshev

Тази снимка олицетворява съюза между политика, престъпност и медии. Този съюз се нарича мафия. Президентът на България агент на ДС с овчи поглед в задушевен приятелски разговор с най-големия бандит в страната Васил Божков и друг агент на ДС, Тошо Тошев, сега вече бивш главен редактор на вестник “Труд”.

Политкоректност без граници: “Фокс нюз” откри сексуална дискриминация в играта “Duke Nukem Forever”

936full-duke-nukem-forever-artworkРимейкът на култова игра Duke Nukem Forever , който излиза на 06.05. 2011 година, вече разгневи политкоректните борци за сексуално равенство.

За пореден път, завръщането на Дюк предизвика спорове от двете страни на Атлантика. "Фокс Нюз" атакува  играта като  "твърде сексистка". Става въпрос за опцията "пленяване на маце" в мултиплейър режим, което заменя традиционното  "пленяване на знаме".
Малко напомняне за това каква е разликата: Вместо да търчиш след глупав флаг, играчите в този режим, трябва да пленят красиво момиче и да го заведат в лагера си. Проблемът е, че докато Дюк носи момата на гъба си като чувал с картофи, тя се съпротивлява и той понякога е принуден да я плесне по задника. Това  "Фокс Нюз" нарича сексуална дискриминация. Smile

вторник, 29 март 2011 г.

Медийната война срещу комунизма в България: Радио “Горянин”

ggВ противопоставянето на населението срещу съветизацията на България важно място за времето от април 1951 г. до октомври 1962 г. заемат пре­даванията на радиостанция „Горянин". Ето защо, ако направим характе­ристика на българската съпротива срещу комунизма, без да оценим приноса в нея на радиостанция „Горянин", тя ще бъде не само непълна, а и неточна. Със своите предавания радиостанцията оказва силно въздей­ствие върху обхвата, формите и насоките на съпротивата срещу съвети­зацията, в защита на българщината. Поради това службите на Държавна сигурност с голямо старание търсят местонахождението й и с особено внимание следят нейните предавания. Те се записват и всяко от тях се проучва, като се правят съответните оценки и изводи. Дирекцията на Държавна сигурност създава специална агентурна система за разкрива­не на информаторите на радиостанция „Горянин" за политическите съ­бития в България.

Кои са либийските бунтовници? НАТО и Ал Кайда заедно срещу Кадафи.

1376912_abdjy

Американско изследване от 2007 година със заглавие Al-QA'IDA'S FOREING FIGHTERS IN IRAQ, определя района на Бенгази до Тубрук като център на джихадизма и огнище на тероризъм в Северна Африка.  Не случайно за водач на либийските бунтове е спряган Генерал Абдел Фатах Юнус, който е практикуващ мюсюлманин молещ се 5 пъти на ден . 

"Членовете на Ал Кайда  са добри мюсюлмани и се борят срещу нашествениците." Човекът, който казва това в сериозния италиански вестник  Sole/24Ore, е Абдул Хаким Ал Хазади (на снимката). Той е водачът на бунтовниците в либийския град Дарна и като такъв, той е наш съюзник – на НАТО и на България.

понеделник, 28 март 2011 г.

Либийските въстаници изглежда са най-обикновени ислямисти: “Дойде време за джихад!”

j

Виж ти!?! Дошло време за джихад, а коалицията го е проспала. Щом в Либия се води Джихад, то НАТО излиза че е на страната на джихадистите. Не каза ли същото преди седмица и Киряк Цонев при Бареков в Бодилник?

Журналистът Марк де Шалврон следва бунтовниците в настъплението им срещу силите на Кадафи и един от тях споделя:

Френската жандармерия гласува за Марин Льо Пен на местните избори. Националният фронт все по-харесван сред военните

le_pen_marine2004Две изборни секции във Версай(Франция) не са като другите. В тях гласуват жандармите и техните семейства както и много военни. В района на Сатори се намират големи казарми и жилищни квартали за семейства на военнослужещи. По тази причина изборите там винаги са наблюдавани с голям интерес. Гласуването в тези секции се смята за индикатор на настроенията в армията и жандармерията.