сряда, 22 април 2015 г.

Европейската народна партия: Европа трябва да каже на Русия, че е готова да тръгне на война срещу нея

dsgf

На 21 април по време на дискусия в  групата на ЕНП в Европейския парламент най-после се чу истината:

Европа трябва да бъде готова да воюва с Русия.

Съобщение до лидерите на ЕС

"Времето за разговори и убеждаване на Русия е приключило. Сега е време за твърда политика, реалистична политика и концентрация на отбраната и сигурността, защото източният фланг на ЕС се чувства жизнено, екзистенциално застрашен. "

Евродепутатът Tunne Kelam, който председателстваше срещата заяви, че Русия е станала противник на ЕС и че следващата и цел ще бъдат балтийските държави. Когато това се случи, доверието към Запада ще бъдат поставено на изпитание, предупреди той.

Румънският евродепутат Кристиан Дан Преда отбеляза, че мнозинството от румънците вярват, че Путин няма да спре докато не обедини Русия с Приднестровието в Молдова, чрез южните територии на Украйна. Дан Преда е политически координатор на комисията по външни работи в групата на ЕНП.

Roland Freudenstein, заместник-директор и главен изследовател на Мартенс център, мозъченият тръст на ЕНП , отиде още по-далеч, като каза, че Путин иска да унищожи, поне морално и политически, двете основни евроатлантическите институции ЕС и НАТО.

Такъв войнствен език от Европейската народна партия (ЕНП) е от съществено значение поради дълбоките корени на партията в коридорите на властта в Европа.

ЕНП е най-голямата политическа група в Европейския парламент, и партията беше зад кандидатурата на Жан-Клод Юнкер като председател на Европейската комисия. Тя има подкрепата на някои от най-силните европейски лидери, включително и Ангела Меркел, канцлер на Германия.

Freudenstein, който е съавтор на брошурата “Ренесансът на Запада”, публикувана от Мартенс център,  , изрази съжаление, че след осъзнаването на новата руска заплаха, готовността на Европа да тръгне на война не е била правилно обсъдена публично.

"Това трябва да се промени [...] Трябва да стане ясно, че отговорът е да, ние сме готови да отидем на война, за това което считаме екзистенциални принципи за бъдещето на Европа", каза той.

Freudenstein още твърди, че Западът трябва да възобнови своята възпираща сила като добави, че понятието включва и ядрено възпиране.

"В Германия в момента, ядреното възпиране на НАТО се състои от 20 ръждясали балистични бомби, от типа на B-61, които могат да бъдат заличени с един удар от руските войски. Това са неща, които имаме в момента и за да ги променим, ние трябва да се стеснем, "каза той .

неделя, 19 април 2015 г.

Как руските окупатори грабеха България след 1944 година

00389606_n2

През 1944-1947 около 600 000 съветски войници и офицери пребивават на българска земя за различен период от време. Секретни междуправителствени споразумения уреждат тяхната издръжка за наша сметка. Нещо повече – всички заплати, командировъчни и режийни, по изрично настояване на съветската страна, им се изплащат в долари. става въпрос за суми, които многократно надхвърлят доходите на среден български гражданин. Установената тогава практика се прилага и от началото на 50-те до края на 80-те години – всички т.н. съветски специалисти са на пълна валутна издръжка от българска страна. Издръжката на съветските окупационни войски е изключително тежко натоварване за българския бюджет, тя значително надхвърля наложените на България следвоенни репарации.

Със специални решения на МС на НРБ представителите на Съветското командване дори са били освободени от задължението да представят отчетни документи за извършените от тях разходи на българска земя. На практика всеки ден от правителството се гласуват огромни суми (300 – 600 млн лв) за издръжката на Червената армия, за която до края на 1945 биват похарчени 23 млрд лв, а до края на 1947 г. – 60 млрд лв. Когато средствата в държавния бюджет се изчерпват, за издръжката на червеноармейците отиват и сумите, събрани от населението по т.н. Заем за свободата.Който години наред, чрез облигации, изплащаше бедният български народ! в т.ч. и моите родители…

Изнемогвайки под това непосилно време, към края на 1945 МС се осмелява да помоли В. Молотов да бъде преустановено “това безумие, защото хазната ни няма повече средства”. Москва обаче не само не се трогва, но продължава да иска още и още, повече и все повече, с аргумента, че България като “победен съюзник на Хитлер” би трябвало да е дори благодарна, че дава “само толкова”. Цифрови данни за сравнение: 1. Количество на парите в обръщение: 1945 – 70 млрд лв; 1946 – 80 млрд лв; 1947 – 76 млрд лв. 2. Банкови влогове на населението: 1945 – 12 млрд лв; 1946 – 14 млрд лв; 1947 – 34 млрд лв. 3. Средна месечна работна заплата през 1947 г. – 10 000 лв. Скъпичко са ни излезли “освободителите”, а?!
* * *
Писмо от Г. Димитров до Сталин, 22 септември 1944 г., относно поведението на Червената армия в България.

“На редица места има случаи на насилие по отношение на местното население от страна на отделни военнослужещи:

1. Произволно се вземат от местното население работен добитък, каруци, хранителни продукти и др., без да се уведомяват местните власти и без съответното оформяне на иззетия добитък и хранителни продукти;

2. Произволно се изземват държавни и частни моторни превозни средства и смазочни масла. Това води до проваляне на есенната сеитба.

3. Някои военнослежещи в пияно състояние влизат нощем в домовете на хората в градове и села с цел грабеж, а в някои случаи – изнасилват жени и убиват мъжете им. Така напр. в с Дивдядово, Шуменско, наред с другите хора е убит и един от старите членове на Партията. Доколкото такива произволни действия внасят голямо смущение сред населението, което с неописуема радост и възторг посрещна Червената армия, моля да се направи всичко възможно за тяхното по-бързо прекратяване”.