събота, 14 ноември 2009 г.

Забравената поезия – Ръдиард Киплинг: Non nobis Domine!

6a00d8341c046f53ef0120a53f5cc9970b-800wi Non nobis Domine!

Не за нас, о Боже,

да бъдат възхвалата и славата

за всяко дело, слово или можене;

 

защото Твоя е властта

да сложиш корона или позоряща стигма

върху всяко дело или мъдростта,

които човекът сам е постигнал.

 

Нашата вина е, че твърде много обичаме

и че покриваме с величествен воал

онзи шум, който Слава наричаме,

и Златото – онази мръсна кал.

четвъртък, 12 ноември 2009 г.

Многополярен свят за наивници. Който господства в океаните управлява света

Един долар инвестиран в морско превъзходство се равнява на сто долара вложени в сухоземна военна сила. Например САЩ, благодарение на военно-морските си си сили могат да нанесат парализиращ неядрен удар по Китай разрушавайки пристанищата му, летищата и до 40% от инфраструктурата на страната. Китай не е способен все още на това.

carriers

вторник, 10 ноември 2009 г.

Сестрата на Фидел Кастро работела за ЦРУ. Комунистите бесни

CUBA Ех, мъка , мъка! Нищо не е като преди в комунистическите редици. На режима в Куба му е трудно да преглътне излязлата книга на Juanita Castro, сестра на Фидел и Раул Кастро. Специално издание на кубинското министерство на културата атакува книгата „Тайната история на моите братя” и я заклеймява с фрази достойни за руските политкомисари – „пропаганда на враговете на революцията”, „лоша буржоазна публицистика”, недопустими за социализма комерсиални амбиции” и т.н.

Гневът на комунистите е предизвикан от признанието на Жуана Кастро, че през 1960 тя е работила за небезизвестната американска агенция ЦРУ.

Английската финансова революция

Бюджет на английското правителство (government budget):

  • в 1688 AD £6 900 000
  • в 1702 AD £72 000 000

За 14 години десетократно увеличение на приходите.

1280536

понеделник, 9 ноември 2009 г.

Християни, без които Берлинската стена нямаше да падне

Още със самото си създаване комунистическото учение е и антихристиянско. Не напразно, едно от първите неща, които комунистическият режим прави е затварянето и разрушаването на църквите, убиването и преследването на свещеници, рязане на църковните кръстове и преследване на почитащите църковните празници …. , но християните не се предадоха. С Божия помощ, те събориха стената.

„… това което ме мотивира бяха думите на Исус, „вие сте солта на земята”, което означава, че трябва всички да бъдем ангажирани. Вие не можете да стоите в ъгъла на вашата църква. Вие трябва да се ангажирате в тази ситуация, солта трябва да бъде поръсена върху раната точно на мястото където нещата не са наред. Точно там трябва да отидете. Тази идея за ангажираността на християните в политиката е изказана от Исус в историята за добрия самаританец. Някой е бил бит и лежи на пътеката, тези които са го били са си заминали и сега двама мъже идващи от храма се приближават, извръщат си главата и си заминават. Исус казва, че те са виновни не защото са извършили нещо, а защото нищо не са направили – не те са били падналия, но не са му и помогнали. Ако ние християните сме доволни да оставим света на спокойствие и не се ангажираме, ние всички сме също толкова виновно колкото и двамата от притчата непомогнали на падналия. Вие трябва да се ангажирате с проблемите на света защото вие сте солта на земята …”

Christian Führer

Папа Йоан-Павел II:

„Отворете, отворете границите на държавите!”

20091031PHOWWW00140

(Юни 1979 година)

„Разрушете тази стена Господин Горбачов!”

Роналд Рейгън

(Берлин, юни 1987 година)

r-topper

Александър Солженицин

1217829832_69369

В своята реч, при получаването на Темпълтъновата награда (Лондон, Бъкингамски дворец, 10 май 1983), Александър Солженицин казва:

“Спомням си, че преди повече от половин век, когато бях дете, старците си обясняваха големите нещастия, които сполетяха Русия, с думите: ‘Хората забравиха Бога; ето защо ни сполетя всичко това’.

Оттогава, вече почти 50 години, аз изследвам историята на комунистическата революция в Русия. През това време прочетох стотици книги, събрах стотици лични свидетелства и вече съм написал осем тома, опитвайки се да разчистя отломките от този революционен катаклизъм. Но ако днес ме накарат да формулирам възможно най-кратко главната причина за тази унищожителна революция, която погълна 60 милиона души от нашия народ, аз не бих могъл да се изразя по-точно, освен да повторя: ‘Хората забравиха Бога; ето защо ни сполетя всичко това’.” (SOLZHENITSYN 1984).

Битката за България. През 1886 г. Австрия и Англия не позволяват на Русия да унищожи българската държавност

orig_279652_bg "България плува и няма да потъне!"…"Ний ис­каме да живеем в най-тесни отношения с русите, но при едно условие: да не ни бъдат господари те.  С една дума, малко работи има, ко­ито могат да ни дадат кураж за продълже­ние на борбата, която досега водихме сре­щу русите. Но ние ще я продължаваме, че каквото даде Бог."


Стефан Стамболов пред в. "Таймс" 1886 г.

Август 1886 година. Организираният от Русия преврат срещу Батемберг се е провалил, но ситуацията продължава да бъде силно напрегната и води в крайна сметка до доброволната абдикация на Княза. След абдикацията на княз Александър вътрешнополитическите ас­пекти на кризата стават значително по-маловажни от нейните външнополитичес­ки измерения.

Как Русия унищожи България през 968-971. Табутата в българската история

Русия ( Россия ) – враг №1 на българщината и България