петък, 24 август 2012 г.

Борисов: енергийната зависимост е била основна цел на тази партия вляво – БКП, сега наричаща се социалисти

borisow

Бойко отново стреля право в десетката. Да, точно така, основната цел на комунисто-социалистите от БСП е да държат в зависимост България преди от СССР, а сега от Русия. Социалистите умишлено са саботирали икономическото развитие на страната ни само и само за да угодят на господарите си от Кремъл.

ДЕЛЯН ДОБРЕВ:

Господин премиер, това разрешение е за търсене и проучване на нефт и природен газ в Черно море. Блокът се намира на юг от блока, в който „Мелроуз Рисорсиз” добива газ в момента и задоволява между 10 и 15% от потреблението на газ в страната.
В рамките на един месец това е второто разрешение, което даваме за търсене и проучване в Черно море, защото по този начин се надяваме да използваме в максимална степен ресурсите на страната, които до момента не са били проучени и затова влагаме много усилия, защото точно проучването на тези ресурси ще ни даде възможност не само за енергийна независимост, а и за по-достъпни цени, както на газа, така и на нефта. В този блок, подобно на блока на „Тотал”, се очаква и намиране както на газ, така и на нефт и това съм сигурен, че ще даде пряко отражение върху цените на горивата в България.
За съжаление сме много закъснели с този процес, защото съседни на нас държави, например Румъния, проучват от десетилетия своето Черно море, а ние едва сега започваме с проучването на дълбоките води на Черно море. Така че на нас ще ни трябват поне няколко години докато се направят проучвателните дейности, сондажи, за да се удостовери и докаже наличието на запаси и едва след това да започне добивът. Важното в случая е, че ние не губим време. Придвижваме процедурите по най-бързия начин, въпреки че резултатите от тази наша дейност ще се видят едва в края на мандата на следващото правителство.

БОЙКО БОРИСОВ:

Добрев, имам обяснения, защо толкова години не са правени тези неща, те са много простички – защото енергийната зависимост е била основна цел на тази партия вляво – БКП, сега наричаща се социалисти. Тяхната пъпна връв е именно тази енергийна зависимост.
Още веднъж използвам случая да кажа на колегите, че с един от най-големите консорциуми в света - Total, ОМV и Repsol, в следващите дни ще подпишем договор и ще внесат и концесионната такса за проучването на нашия континентален шелф.
Приемаме точка 21.
Поздравявам Делян Добрев. Нещо, което Трайков толкова време бави. Добрев и Дянков да видят наредбата относно данъчните складове извън територията на България, която навремето той спря. Дянков искаше да го вкара като наредба, Трайков го спря – в чужбина данъчните складове да се ползват за съхранение на гориво, да не ги принуждаваме да идват в България да ги съхраняват, а в държавите от Европейския съюз. По-най бързия начин през септември тази наредба да се вкара и да се изчисти и тази тема.

Костов отново се подигра с паметта на хилядите избите от комунистическия режим. От ДСБ не изпратиха дори едно цвете за помен на 23.08.2012 година

“ … парламентарно представените партии ДСБ и ДПС не демонстрираха присъствие дори чрез венец с цветя ...”

Помнете, не ги слушайте какво говорят, а ги гледайте какво вършат, а след това следете какво постигат с действията си! Така ни учи Библията. Ако бяхме следвали този прастар библейски закон, щяхме да избегнем много заблуди и да си спестим много разочарования.

ДСБ високомерно подминаха с мълчание 23.08.2012 година - Европейския ден за възпоменание на жертвите на тоталитарните режими. Ни дума, ни вопъл, ни стон … дори едно малко цвете им се досвидя.

ria_002-D72

Евродепутатът Андрей Ковачев току що е поднесъл венец от имено на своите колеги от групата на ЕНП. Фотограф: Христо Христов.

Единствено евродепутатът Андрей Ковачев (ГЕРБ/ЕНП), който от началото на тази година е зам.-председател на Комисията по външна политика на Европейския парламент, присъства като политическо лице на възпоменанието пред Мемориала на жертвите на комунистическия режим пред НДК.

вторник, 21 август 2012 г.

ГЕРБ изпрати и митничарското “весело село” в историята

9512

Още един от символите на управленията на Костов, Гоце, Доган и Станишев замина в историята. Веселото митничарско село се беше превърнало в  емблема на беззаконието, арогантността и  цинизма на новобогаташите. То беше доказателство, че  държавата в България почти не съществува и показваше скритите механизми, чрез които същата тази държава беше превърната от корумпираните политици на прехода в картел за охрана на организираната престъпност.

Така беше. Сега е друго – Тракторът е с белезници и не го пускат, ДАНС следи всяка стъпка на зърнарите, Брендо беше заловен и екстрадиран в Италия, Килърите и Наглите търкат арестантските нарове. Ето това направи ГЕРБ. Затова ги подкрепяме.

Митничарското ваканционно селище, наричано от самите тях „Веселото село”, вече е в историята. Днес започна събарянето на последните 19 луксозни къщи. „Веселото село” вече прилича на сметище за строителни отпадъци. Около две години, след като то нашумя и стана ясно, че е построено незаконно, в селото влязоха тежки машини да разрушат и последните останки от него.