събота, 10 март 2007 г.

В Белгия военни хеликоптери борят глобалното затопляне.

The Brussels Journal ни информира, че Андре Флао, белгийският Министър на отбраната е използвал хеликоптер на ВВС за да гледа филма на Ал Гор "An Inconvenient Truth". Филмът е бил показан в Хаселт на около 90 км. от белгийската столица. Министърът социалист и партията му са най-големите привърженици на борбата със затоплянето.

Хеликоптерът Agusta A-109, използван за тази 90 километрова разходка на Флао изхвърля 250кг СО2 на километър. 45 тона СО2 биха могли да бъдат спестени на природата и това би било наистина една добра кауза,нали?

eCp

сряда, 7 март 2007 г.

ЕС достигна финансовото дъно на социалната антилиберална политика.


Навсякъде в ЕС проблемите със социалното осигуряване се задълбочават. От една страна причина за това е застаряващото население, а от друга, лошото управление на отчисленията и пълната безотговорност и ненаказуемост на еврочиновниците.
Най-зле са нещата във Франция. За разлика от Германия, страната се провали в реформите, не успя да постигне вътрешнополитическите си приоритети и сега е изправена пред истински проблем.След 50 години троцкиско -сталински социализъм, всичко е изпапано, но за да не бъда голословен като комунистите алтерглобалисти ето някои цифри:

2 300 милиарда евро публичен дълг за 2006( според Jean Arthuis, президент на финансовата комисия на френския сенат ), т.е. увеличение с 300 милиарда евро. Общата парична сума М1 на Евро зоната включва и тези 2300 милиарда евро, които са се увеличили с повече от 10% за 4 години. Това са пари , които не са били изкарани, не са заработени. Те се дължат най-вече на държавните помощи за така наречените entreprises publiques. ( синоним на държавно предприятие). Т.е. френският дълг се плаща от всички европейци.

800 милиарда евро непровизиониране на пенсионните фондове само за държавната и общинска администрация.( без да се смятат "държавните" предприятия, който според официални данни дължат още 300 милиарда. Така общата сума става 800+300=1 100 милиарда евро не внесени в пенсионните фондове .)Източник -комисията Pebereau БНП на Франция е 1 680 милиарда евро ... , а дългът е 2 300 милиарда евро или задлъжнялост на 137% . Франция е излъгала Еврокомисията като и е предоставила неверни данни ( 1 117 милиарда дълг) Всяко бебе във Франция получава с раждането си и част от този дълг, който е от 36 800 евро на глава от населението.
Как се е стигнало дотам : Социалните осигуровки се плащат два пъти - и от работника и от собственика. Пенсиите се изплащат не от това което пенсионера е внасял през живота си , а от удръжките на тези, които работят в момента - цял живот работиш и ти удържат пари за да плащат на други и след това ако няма достатъчно приходи, ти оставаш без пенсия. И на това те му казват социална солидарност. Например:
Ако фирмата е решила да плаща на работника 2000 Е, за пенсия той плаща 6,5% или 131 Е: собственика плаща още 8,3% или 166Е. След това има допълнителна пенсионна осигуровка ( задължителна ) -2,75% за работника или 55Е и 4,13% за собственика или 82Е. Резултата е , че остават на работника 1584 Е ( и данъците не са удържани ), а на предприятието тоя работник струва около 2800Е, защото собственика участва и в допълнителни задължителни осигуровки. Или общо на 2000 е заплата само пенсионната осигуровка е 21,7% и тези пари не са инвестирани в икономиката , а се преразпределят от държавата. Във Франция няма пенсионни фондове по американски образец и парите от вносните не се реинвестират в икономиката, а отиват в общия чувал за държавно преразпределение.
По този начин френският дефицит стига до 137%.
Истината обаче е, че не се знае точно колко са неплатените осигуровки, защото динамиката е голяма към влошаване. Например някои автори предполагат , че само тези на пощите ( La Poste) са 70 милиарда, на GDF ( газовата компания) са 15мил, а на железниците над 150 милиарда.... Никой не знае колко е дефицита реално, но при всички случай е много повече от 25%. Например анализите на ABN AMRO казват, че железниците за да бъдат приватизирани и да станат рентабилни трябва да съкратят 140 000 работни места от 230 000 ...
Внимание всички критикуват САЩ за бюджетния му дефицита, но той е два пъти по-малък от френския:
САЩ - 64,6%
Франция - 137%
Въпреки, че Светът е видял и по-лошо. Пример Япония и нейните над 200% преди години. Сега го е свалила на 164% и това е става след успешната приватизация на японските пощи.
Другият тревожен факт е свиването на средната класа. Тези които би трябвало да се влеят в нея не успяват поради липса на работа(най-засегнати са завършващите университетите). В същото време покупателната способност е намаляла два пъти и ако през 1986 г с едногодишна заплата е могло да купиш 9 кв. жилище, сега е само 4. Днес 6,9 милиона французи живеят на границата на бедността с 788Е на месец. Ако прибавим към това и огромния дълг от 137% от БВП, което прави по $45 000 на глава от населението. Само за сравнение в САЩ същите цифри са 64% и $27 000.
Престъпността пък е без коментар. Само от началото на събитията с палежите са изгорени 43 000 автомобила и са нанесени щети на държавата за 200 милиарда Евро. Само в Сорбоната бандитите "студенти" са изпочупили мебели и екипировка за 2,5 милиона евро. Вярно е, че Франция по глупост е на първо място в Европа, но проблемите са общи. Както тия 2 300 милиарда дефицит са легнали и на гърба на другите европейски граждани, а не само на французите. Задавам си въпроса дали за България ще е удачно да приеме Еврото.
Социализмът не прощава на никого. Рано или късно някой плаща фактурата.
Европейските проблеми са много големи , но не са неразрешими . Трябва да се приложи Ирландския модел, да се спрат глупостите като Киото и да се ореже преразпределението до минимум. Полицията трябва да възстанови законността и престъпниците анархисти да влязат в затвора. Тогава една нова , либерална Европа ще получи шанс да стане водеща световна сила.


 

Кои са екстремцентристите? Кратък отговор.


... НИЕ сме тези, който считаме , че Свободата е право на всеки човек и пътят към нея минава през Демокрацията.


... НИЕ сме тези, които не ги е страх да водят Войни за защита на Свободата и не ги е срам когато ги печелят.


... НИЕ плащаме данъци, но не сме съгласни те да отиват за помощи за безработни, за издръжка на зелени паразити, антиглобалисти, екофашисти или да бъдат наливани в
безкрайни неефективни социални програми.


... НИЕ считаме , че всеки индивид носи Лична отговорност за действията си.


... НИЕ мислим, че Моралът е абсолютна категория .


... НИЕ сме тези, които сме убедени, че Садам Хюсеин, Пол Пот, Хитлер, Сталин са по-лоши от Джордж Буш.


... НИЕ мислим , че пазарната икономика не може и не трябва да бъде социална, че в основата на икономиката стой личната инициатива , а не държавната субсидия.


... НИЕ искаме семейството да играе основна роля във възпитанието на децата, а училището да е продължение на това семейно възпитание , а не обратното.


... НИЕ сме убедени , че социализмът , в историческите класически форми като Фашизъм и Комунизъм и в съвременните си прояви като антиглобализъм, зелени движения, екофашизъм, , социализъм ... са донесли на хората само войни и кланета.


... НИЕ мислим , че колективизмът е несправедлив и генерира неравенство.


... НИЕ сме тези, които не считат , че целта оправдава средствата, но са наясно , че за постигането на целите средствата са определящи.


... НИЕ сме с различна националност , поляци, мексиканци, американци , българи , руснаци, от различни раси , ... знаем какво искаме и знаем как да го постигнем.


Forward, as occasion offers. Never look round to see whether anz shall note it. Be satisfied with success in even the smallest matter , and think that even such a result in no trifle.


Marcus Aurelius

480г. преди JC, 300 екстремцентристи спасяват Европейската цивилизация.

Историята понякога се повтаря.

Завоеванията на Персийската империя на изток в първите години на 5-тото столетие достигат своя връх. След сравнително успешният поход срещу скитите, който този път бил осъществен и с кампания през балканския полуостров, пред могъществото на Персия се открива една нова преграда.Това са елинистическите държави, с по - висок обществен и икономически стадии на развитие от повечето покорени персийски територии, но политически разединени....