четвъртък, 12 юни 2008 г.

Днес е 12 юни - Ден на жертвите на комунизма

gulag ... понякога ни се струва, че вече всичко е казано, всичко е написано, всички сълзи са изплакани ... и въпреки това, за да не забравяме:

Комунизмът изби над 120 000 000 души, съсипа съдбите на семействата им, остави рани в морала ни, които и до ден днешен не можем да излекуваме.

Проклет да бъде.

вторник, 10 юни 2008 г.

Къде отиват руските пари от петрола?

След покачването на цените на петрола, Русия има огромни доходи от износ на суровини. Нормалната логика е следната: увеличените доходи на държавата водят до увеличаване на доходите на гражданите и. Гражданите започват да живеят по-добре. Хранят се с по-качествени продукти, почиват по-често, имат повече средства да се грижат за здравето си. Като резултат от всичко това, повишеното качество на живот на станалите по-богати граждани води до намаляване на смъртността и увеличена продължителност на живота. Това правило е  универсално, ... но не напълно. Русия прави изключение.

Момичета с пушки ( Girls & Guns ) 35

jessica_simpson_in_the_army

понеделник, 9 юни 2008 г.

Световното културно наследство на човечеството. Македония да спре с кражбите на история

Какъв е приносът на различните човешки групи към културата на човечеството? Този въпрос е много важен в настоящата ситуация, при която в Европа доминира релативизмът и етномазохизмът. UNESCO ни дава необходимата информация, остава само да я класифицираме и да видим резултатите.

И така, разделяме Светът на 10 културни зони: Централна Азия( Казахстан, Узбекистан и т.н.); Централна и Южна Африак(на юг от Сахара); Европа; Северна Африка и Близък Изток; Латинска Америка; Океания; Южна Азия(Индия, Шри-Ланка и т.н.); Юго-източна Азия(Тайланд, Бирма и т.н.); Северна Америка; Далечния Изток.

неделя, 8 юни 2008 г.

Самолети Ф-22 за Израел

F22_formation Ф-22 Раптор е самолет от пето поколение произвеждан от Локхийд за американските ВВС. Поради високата му цена (около 350 милиона долара), но и за да се запази секретът на уникалната стелт технология и безфорсажния крайцерски свръхзвук, този изтребител е забранен за износ в други страни.