събота, 7 август 2010 г.

Руската армия изхвърля бронираните „Тигър” и ги заменя с италиански „ИВЕКО”

7a46208a573da532e0a39b63ee8cd2818f330805_big Бронираните руски джипове ГАЗ-233014 "Тигр" бяха широко рекламирани в Русия дори от Путин. Оказва се обаче, че те не отговарят дори на изискванията на руската армия, която е решила да се екипира с 500 италиански машини от „ИВЕКО” (Iveco LMV M65 ) и анулирала поръчката за газките.

четвъртък, 5 август 2010 г.

Ислямистите поведоха война срещу бирата в Нигерия

Вчера в провинция Кано, ислямската полиция в Нигерия унищожи няколко камиона с бира заради нарушаване на законите на шариата. Към операцията за борба срещу алкохола се включили и жени сътруднички на силите за сигурност:

010hs3e5

010hrse7

Technorati Tags: ,

сряда, 4 август 2010 г.

Зелените еко талибани измислиха нов край на света – нефтен апокалипсис през 2012 година

116154Най-общо, идеята на поредната зелана манипулация е следната: В резултат от разлива на петрол в Мексиканския залив, Гълфстриймът ще разнесе нефта по целия Атлантически океан, което пък от своя страна щяло да предизвика каскаден геологичен апокалипсис с резултат изчезването на живота на планетата Земя и подобни бла, бла, блаа …(NorthWestern University).

Не вярвайте на това. Зелените мошеници отново се опитват да заработят пари и да си напълнят бездънните джобове използвайки лъжи и псевдонаучни манипулации.

Сега, след като се успокоихте и си поехте дълбоко въздух, ще се опитам да кажа от какво трябва и от какво не трябва да се страхуваме по повод инцидента в Мексиканския залив:

 116157

понеделник, 2 август 2010 г.

Добре дошли в НАТО! Модерно екипирани, албанските специални сили заминават за Афганистан

44 войника от албанския батальон за специални операции заминават за Афганистан. Бойната единица ще бъде разположена в Кандахар където са и българските войски. Албанската част ще бъде ангажирана директно в бойните действия заедно с Великобритания с кодово име "Eagle-1" под командването на полковник Дритан Демираж.

  afg
Бойците са с Beretta ARX-160 rifles. Според албанското Министерство на отбраната, само специалните части ще бъдат въоръжени с това оръжие защото е прекалено скъпо (2500 евро бройката), докато по-голямата част от въоръжените сили ще бъдат оборудвани с G-36 или  хърватските  VHS. Албанските сили ще бъдат снабдени и с Javelin Anti-Armour Missile, които се използват от коалицията за разрушаване на укрепени позиции на талибаните в планинските райони.

afg1