четвъртък, 11 юли 2013 г.

Германските социалисти жестоко разкритикуваха Сергей Станишев и БСП. Фашизираната БСП и лидерът им изпаднаха в международна изолация заради национал-социалистическата коалиция с Атака

Говорителя на кандидата за Канцлер Щайнбрук от социалистите на Германия, вчера също като френския президент Оланд напълно се дистанцира от Станишев, цитирам:
"...желанието за власт на всяка цена, дори с риск да разруши държавата, която го прие за свой поданик и му откри пътя към Брюксел е недостойно и по никакъв начин ние не подкрепяме..."
Monika Demirova
И още "с уточнението,че всичко е от днес" германският депутат Ханс-Петер Уул, председател на работната група "Вътрешни работи" към Бундестага, в официално писмо до еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер, с копие до членовете на Европейския парламент, в което дава израз на своето безпокойство от актуалната ситуация в България. Уул пише, че "организираната престъпност и олигарсите се готвят да плячкосат страната насред Европейския съюз" и призовава настойчиво Европейската комисия да не наблюдава безучастно тези процеси, а да се намеси незабавно."

вторник, 9 юли 2013 г.

Наследството на на ГЕРБ: Брендо осъден на 20 години затвор … в Италия

Заслугата е на Цветан Цветанов и политическата воля на ГЕРБ.

cvetanov

Соченият за кокаинов крал Евелин Банев-Брендо получи 20 години затвор в Италия, съобщи Би Ти Ви.

Да си спомняте подобни присъди по време на 20 годишния преход преди ГЕРБ? Не. Тогава наркотрафикантите играеха карти на яхти с българския финансов министър, а мин. на вътрешните работи, Румен Петков провеждаше тайни срещи с Галеви.

ГЕРБ падна от власт и червените си го подкараха като си знаят: сетра Галева(мая Манолова) стана заместник председател на парламента, Пеевски шеф на ДАНС, а хора с условни присъди заместник министри.

Забравената поезия: БАЩИНА КЪЩА

 70720_n

Искам да имам бащина къща.
Скромна и бедна нека е тя,
но там да бъде мама щастлива,
моята майка—безкрайно добра!

Искам да имам свидна Родина,
слънчева, люлчина моя земя,
да ме посреща от тежка чужбина,
моята, моята свидна земя.

Няма я къщата, няма го двора
с дъхави бухнали, чудни цветя,
няма я мама да ми се радва,
че съм отново, отново дома!

Ти ми остана чиста и свята,
слънчева, люлчина моя земя,
живот залагам, за да те браня —
друго си нямам, моя земя!

Елка Недкова

Христо Марков: Зад очилцата и стиснатите устни, Станишев таи злоба към нормалните

БСП и ДПС са пълни с парвенюта, за тях свободният човек е част от плебса

Червеният олигарх Георги Гергов дарява през 2001 г. 30 хил. лв. на омразната му сега СДС

Новият десен блок е създаден чрез липосукция, наричам го „Д-р Енчев”, казва бившият син депутат

Христо Марков е депутат от Седмото Велико Народно събрание и от Тридесет и шестото народно събрание,  секретар на парламентарната група на СДС. Член на Демократическата партия. От 1991 год. е член на Върховния партиен съвет на партията. Един от 39-те депутати, които не подписаха конституцията. Участник в гладната стачка срещу приемането й. Живее в Пловдив, а през последните седмици се оказе една от емблемите на гражданските протести в града под тепетата. Личният му блог  - toross.blog.bg - е един от най-популярните в страната.

Интервю на Стойко Стоянов

- Г-н Марков, защо лидери на БСП виждат протестиращите в София като богати и сити, а в Пловдив като беззъби алкохолици, как се родиха в червените мозъци тези две различни Българии?

- Нещо ново при Георги Гергов (автор на определението „беззъби алкохолици”, б.р.), той поначало никога не се е отличавал с логическа, стройна мисъл. За него всеки свободен човек е част от плебса, защото не е богат – типичната психология на парвенюто, на забогателия простак с каквито се напълниха и БСП, и ДПС. Двете Българии не са съвсем в това разделение , а в разпределението олигархия и останалите. Др. Гергов очевидно се причислява от всички към тежката родна олигархия. Стана дори руски гражданин, но си остана селякът от с. Нивянин, Врачанско.

- С какво сте разсърдихте червения олигарх  Гергов, персонално ви посочи сред най-опасните протестиращи?

КЛЕТВА

80776_n

Майчице Родино свята,
моя люлчина земя,
искам, майчице пресвята,
само в теб да се кълна.

Имам рана на гърдите
от османски ятаган.
Нося белег на челото
от Врачанския балкан.

А едно бесило черно
в мойте сънища скрипти
и орел юнашка птица
над България лети.

Твойта майчина десница
все за клетва ме зове –
да съм верен, да остана
син на твойте синове.

Елка Недкова

Гномите плюят по Великана

7830_n

Някакви полит-джуджета
с не'къв поглед замечтан,
с някаква прашлясала илюзия,
с някаква надежда кариерна,
с някаква мечта... лежерна
за поредната файда...

Мари Хигелс

понеделник, 8 юли 2013 г.

Зелените централи в България- място за пране на пари на офшорки

Компаниите в сектора на възобновяемите енергийни източници са параван за пране на пари. Това предупреждава Държавната агенция"Национална сигурност" в отчет на финансовото разузнаване за 2012 г., публикуван на сайта й, съобщава вестник "Сега". Докладът отбелязва и друга тенденция - завръщането на финансовите пирамиди. Сега те са по-сложни и по-изпипани, но в основата си са същите, на които много българи станаха жертва през 90-те.

Според ДАНС зелените централи се използват в схеми за изпиране на пари поради няколко причини.
Първата е, че диверсификацията на енергийните източници е основен приоритет в България и ЕС, което предполага създаването на дружества с такава дейност. Тяхната енергия се изкупува на преференциални цени по предварителни договори и тези инвестиции се насърчават, а това предполага опити за използване на дейността на такива дружества за пране на пари, смятат от ДАНС. Втората причина е, че изграждането на подобни високотехнологични паркове е свързано със значителни по обем инвестиции и големи обороти на средства. Това предлага лесен начин за инвестиране на големи суми с неустановен произход или на опити за извършване на данъчни престъпления.

В доклада се посочва, че са наблюдавани случаи, при които при изграждането на фотоволтаични паркове се отпускат заемни средства от офшорни компании, което затруднява установяването на източника на финансиране.

Във Варна циганите масово гласуваха за БСП. Честито на Иван Портних!

varna

Поредната изборна победа на ГЕРБ в кметските избори във Варна. Сега най-вероятно Сергей Станишев ще обяви отново, че е моралният победител защото умните, интелигентните и заможните са ги подкрепили, но не са им стигнали силите. Истината е съвсем различна – за БСП са гласували най-вече циганите. Дори твърдият им електорат е толкова отвратен от столетницата, че не е излязъл до урните.

В ромска секция в район Одесос срещу резултата на Портних от 21 гласа стоят 210 в подкрепа на Бозов. Във Владиславово има съотношение 134 на 8 в полза на Бозов. Не прави изключение и Аспарухово – там има ромска секция с резултат 254 на 9 в полза на Христо Бозов. В Каменар гласувалите за Портних са едва 11, а подкрепилите Бозов171.