събота, 20 юни 2009 г.

Бжежински към Русия: "Вашият елит е вече американски"

4735

"Русия може да има колкото си иска ядрени куфарчета и ядрени копчета, но докато 500 милиарда долара на руския елит са вложени в американски банки, отговорете си на въпроса:

Този елит ваш ли е или наш?

При тези условия, аз не виждам нито една ситуация, в която Русия би могла да се възползва от ядрения си потенциал"

Збигнев Бжежински

Маркс и Енгелс първи предлагат прилагането на Холокост

marx_engels_2 Германските национал-социалисти не са открили Холокоста. Те просто като добри и прилежни левичари са приложили дословно в практиката нарежданията на идеолозите си Карл Маркс и Фридрих Енгелс:

"Класите и расите, които са прекалено слаби за да се справят с новите условия трябва да бъдат отстранени. Те трябва да загинат в революционния Холокост."

Фридрих Енгелс, "Борбата в Унгария" 13 януари 1849 година, вестник «Neue Rheinische Zeitung»

Marx; People's Paper April 16, 1853

Journal of the History of Ideas, vol 42, No 1, 1981

четвъртък, 18 юни 2009 г.

Педофил ли е шефът на Френската зелена партия(Екологична Европа) Даниел Кон-Бендит?

mediasdcb Нека всеки сам реши за себе си.

Даниел Кон-Бендит е председател на Френската зелана партия (Екологична Европа). Видеото с изказването му можете да видите тук(френски):

Каква е връзката между педофилията и френската Зелена партия?

Кон-Бендит казва:

“Знаете ли, че сексуалността на едно дете е възбуждаща … Когато едно малко момиченце на 5 години започне да ви съблича, това е фантастично. Фантастично е защото това е подобно на абсолютна еротико-маниакална игра …”

Ето и оргиналът на френски:

Vous savez que la sexualité d’un gosse, c’est absolument fantastique. (…) Quand une petite fille de 5 ans commence à vous déshabiller, c’est fantastique. C’est fantastique parce que c’est un jeu absolument érotico-maniaque…”

И тъй като някои читатели на блога писаха, че това е било извадено от контекста на интервюто и за да може напълно да се отвратите от идеите и поведението на Кон-Бендит, може да видите същото видео на английски:

сряда, 17 юни 2009 г.

Поезия от Иван Вазов - Провинциал в столицата

Бях в София за няколко дни. Това стихотворение на Иван Вазов не ми излизаше от ума. Писал го е през 1880 година, а сега сме лятото на 2009. 130 години са минали, а колко малко са се променили хората и София. Приятно четене:

Щастлив съм и ази, прост провинциал,
че мога да тъпча столичната кал,
смрадът с чест да дишам и прахът да лапам
и сред булевара в локвите да цапам.


Вий ли сте? – Кой бяхте? – Как викаха вас?
Пардон! Не познах ви. – Додохте при нас?
Със таквиз въпроси, фрази, възклицанья
всяк познайник прежни днеска ти се кланя,
стиска ти ръката с благосклонен вид,
милост, от коя си трогнат и честит.
И аз, беден странник, живущ в гняздо диво,
в улиците днеска крача боязливо.
Вай, какви промени! Аз мога едвам
моите знакоми пак да ги познам!
Тоз станал чиновник, други – адвокатин,
друг брада оставил да е депутатин,
друг с pince-nez и с ганти дига носът горд
и поглежда като театрален лорд.
Тоз – роден за рало, друг – да дяла шиндри,
виж ги: финансисти с лъскави цилиндри.
Вред пигмеи смешни, що под нов костюм
скриват свойта дребност, минало и ум.

вторник, 16 юни 2009 г.

Кубински емигрант представил се за красавица измами Антонио Кастро по Интернет

00s10yya В бедна Куба червената номенклатура живее много добре. Докато кубинците са на купони за храна и в страната има жестоки ограничения и контрол над комуникациите, синчето на команданте Фидел Кастро разполага с неограничени привилегии.

Антонио Кастро е фен на Че Гевара и работи като физиотерапевт за националния отбор по бейзбол. Наскоро той попаднал в неловко положение, след като осем месеца флиртувал по Интернет с красивата брюнетка Клавдия Картанеги(27 годишна журналист от Колумбия). След това се установило че жестоко е бил излъган – вместо с брюнетката той си писал с 46 годишния кубински емигрант Луис Домингес от Майами.

понеделник, 15 юни 2009 г.

Нов шамар за Русия – Белорусия и Узбекистан отказаха да подпишат договора за създаване на общи въоръжени сили

rtwБелорусия и Узбекистан не подписаха споразумението за създаването на колективните сили за бързо реагиране на CSTO (Interfax).  На срещата в Москва договорът одобриха само пет от седемте членове на организацията - Русия, Армения, Киргизстан, Казахстан и Таджикистан.

Нещо повече – белоруското министерство на външните работи е заявило, че счита за нелегитимно, всяко решение взето по силата на Договора за колективна сигурност без участието на някоя от страните членки : "Невъзможно е да се предприемат действия без консенсус от всички страни участницчки в CSTO ." - заяви на пресконференция секретарят на беларуските външно министерство Андрей Попов.

Белоруската делегация отказа да участва в Москва на срещата на високо равнище в резултат на „млечната война” с Русия. Минск обвинява Москва в икономическа дискриминация след като Путин наложи тежки мита на белоруските млечни и други хранителни продукти. Да припомним, че бандата управляваща в Кремъл искаше да изкупи белоруските млекопреработвателни заводи. Лукашенко не се съгласи и Путин започна да го изнудва.

 

Путинова Русия е непредвидима и несигурна държава без правила, която не изпълнява поетите ангажименти. На Русия не може да се разчита защото руската външна, а както виждаме в случая и икономическата и политика, зависят от капризите на един човек.