събота, 26 юни 2010 г.

Две джуджета на G8

Медведев си намерил помощник по-дребен и от него. Да си припомним, че той пък е по-малък от Путин. Ако тази тенденция се запази следващият руски президент не би трябвало да е по-висок от 1 м и 50 см, а помощникът му не трябва да има повече от метър и четиридесет.

0100bab9

Technorati Tags:

петък, 25 юни 2010 г.

четвъртък, 24 юни 2010 г.

Комунистите варвари в България се хвалели с убийствата. За Стряма от 1944 година никой не поискал прошка

 0000005102_w480

Убиваха безпощадно и безнаказано. Защото в подкрепа на убийците стоеше – студена и мрачна – могъщата 12-та армия на III Украински фронт, а българската армия пратиха в най-българската земя – Македония срещу напускащите я германски части, но не за да я освободят, а за да я предадат на сърбо-комунистическите българоубийци от Белград и Скопие. Убиваха свещеници и учители, офицери и администратори, селски труженици, орачи и лозари, убиваха младежи, закърмени от родителите си с любов към Родината. Убиваха чедата на България, за да потъне в черна скръб за десетилетия. За да всеят страх и ужас в осиротелите семейства, за да не дръзне никой да издигне глас на протест, когато веригите на най-черното робство в историята на страната ни задушат в умовете и сърцата на хората всеки порив към истина, правда и свобода.

Убиваха в равнините на Тракия, Мизия и Македония, в села и градове по цяло българско. Процентно по брой на погубените хора спрямо брой на жителите по места първо място в траурната класация се пада на Стряма.. Китното тракийско село, процъфтяващо дори по време на войната, благодарение на усърдието и почтеността на трудовите хора, даде 57 жертви при общ брой на населението около две хиляди души, погубени от вилнеещите комунистически кръвопийци със съдействието на местни угодници, предвождани от психопата-садист Леваневски.

Трагедията на Стряма е трагедия на българския народ и държава без аналог в многовековната ни история. Тя зове за разкриване на цялата истина, за историческа и морална присъда над всички, които заповядваха и проведоха безчовечието!

На снимката: Надежда Любенова

Из предговора на Дянко Марков

вторник, 22 юни 2010 г.

За 20 години демокрация бяха построени две Българии. След 1944 България никога не е била по-богата

Комунистите и русолюбците в България непрекъснато лъжат, че демокрацията е разрушила икономиката и че сега държавата ни е много по-слаба отколкото преди 1990. Това не е вярно. Фактите и статистиката ни показват точно обратното. Но стига думи. Вижте сами как демокрацията построи две Българии след 1989 година.

PPP

gdp_bg2

Руското копие на Сайдуиндър 9В никога не стана толкова добро колкото оригинала

AIM-9A-China-Lake
През 1956 г., по време на въздушен бой над Тайванския пролив, американски F-105 пуска по китайски самолет Миг няколко ракети AIM-9B Sidewinder. Една от ракетите пада на китайска територия. Китайците изпращат ракетата в Москва, където тя внимателно е разучена от съветските специалисти. Американските ракети по това време са разполагали с голям брой технологични нововъведения и били лесни за масово производство и експлоатация.


Специално AIM-9 контрастира на фона на сложността и на малкия ресурс на съветските аналози. Инфрачервената направляваща система Sidewinder е конструирана със свободни жироскопи много по-малъки от съветските, а системата за управление на полета е много по-добра. Генадий Соколовски, по-късно начело на ОКБ Вимпел си спомня: ” … ракетите Сайдуиндър бяха за нас истински университет. Те ни даваха урок по проектиране, който повиши нивото на нашето образование и наложи коренно различен подход към бъдещите разработки.”

През 1957 г. е взето решение да се копира Сайдуиндър с индекс Р-13. Въпреки опитите да се направи точна реплика на американската ракета нещата не вървят никак гладко. Съветският клонинг отстъпва значително по показателите от задокенския си събрат. P-3C е първата руска ммодификация, която се добира до производствените линии в 1962 година и влиза производство. В сравнение с AIM-9B, P-3C е имала нужда от два пъти повече време за да „захване” целта – Сайдуиндър го правел за 11 секунди, а на руската ракета и били необходими 22 секунди.

Ракетата Р-13 се произвежда до края на 80те години и е била на въоръжение във всички страни разполагащи със съветски самолети (включително и България), докато американската AIM-9B Sidewinder е заменена от AIM-9Е още през 1967 година.

Виж също:

Свободата, Санчо е най великото благо на таз земя

Руско качество – Калашников (АК47) в пламъци. Хуго Шмайзер би се обърнал в гроба ако знаеше

Как Хуго Шмайзер създаде АК-47(Калашников) за Сталин

Без да води война, Индия за 20 години е загубила 265 самолета Миг руско производство