събота, 4 февруари 2012 г.

Как в Чехия отглеждат бъдещия елит на страната

1

Докато в страните от Третия свят олигархията купува дворци, яхти и коли, умните хора в средно богатите страни инвестират в образование.

Чешкият милиардер  Петр Келнер плаща за образованието на бедните деца в частно училище, което самият той е построил. Open Gate  е сред десетте най-добри учебни заведения в Чешката република и почти 50% от неговите възпитаници постъпват в университетите в САЩ, Великобритания, Франция, Германия и други страни. Останалата половина намира реализация в чешките университети.

четвъртък, 2 февруари 2012 г.

Четиридестте безотговорни дни на 1944 г.

501762659Посвещавам на нашата българска младеж с пожелание да разбере страданията на родителите си...
Преди години ми бе подхвърлен един ръкопис от мой неизвестен сънародник. След като го прочетох разбрах, че същият този човек е от моя Видински край. Той бе много добре запознат със събитията около 9 септември 1944 година. Имената на инквизираните, както и на инквизиторите през 40-те безотговорни дни напълно отговаряха на всички, които лично познавах. Точността, с която той описва тези тревожни и злокобни за народа ни събития ми подсказва, че самият този човек е имал близък достъп до тях.
Дали той е участвал в тях или не? Дали се дължи на непостигнати амбиции и власт, също не зная. А може би и той, както и много други действащи лица в тези варварски събития, е разкаян и чувства необходимостта да доведе до знанието ни една малка част от трагедията на нашия народ, настъпила на 9 септември 1944 година с нашествието на комунизма в България.

Независимо от всичко аз благодаря на този анонимен ремсист за картинното обяснение на тези кървави и печални събития за нашия народ. Аз му благодаря, така както досега имах възможността да благодаря и на много други разочаровани комунисти, прозрели същността на комунистическата идеология.
Чувствам, че с всеки изминат ден постигам целите си - да отворя очите на още заблудените, за да разберат, че комунизмът е рожба на една шепа международни банкери, които го използват най-рационално за техни цели.
Книгите ми се четат вече в много страни по света на различни езици. Получавам много писма отвсякъде, от което е ясно, че светът не спи.

Как се родиха дълговете или голямото източване на европейските държави

През 1973 година във Франция е приет закон наречен “Законът Ротшилд”, който забранява на Банк де Франс да печата франкове. Според този закон Франция се задължава вместо да печата парите си да ги взима назаем от големите частни банки. Тази практика води до следната ситуация: червената линия на графиката е реалния дълг на страната, синята линя е дългът, който би имала франция ако законът от 1973 година не беше приет.

detance08

Т.е. след 1973 година, французите са платили лихви на частните банки от 1306 милиарда евро! И продължават да плащат.

вторник, 31 януари 2012 г.

Биография на Иван Костов такава каквато никога няма да я прочетете на сайта на ДСБ

rhiv

”В политиката може да се издържи дълго, ако си безочлив и разчиташ на късата човешка памет.”

„Оставете ме на мира, не мога да се занимавам с политика, защото съм в една фирма на КНСБ. Искам да работя за пари. Ако се занимавам с политика, ще остана гол.”

Иван Костов

Иван Костов е роден е на 23 декември 1949 г. в гр. София. Няма данни от какво семейство произлиза и за икономическото им състояние и политически убеждания. До 1969 г. е работник в Слаботоковия завод в София. Военната си служба отбива в Кърджали. След 1970 г. той кандидатства за летец в БГА ”Балкан” и заминава на школа в Кременчук, Украйна, където пребивава около два месеца. Когато научава, че е резерва в списъка на кандидат студентите във ВИИ ”Карл Маркс”, той се връща в България. Приет е за редовен студент и през 1974 г. се дипломира със специалност ”Политикономия”.
Започва работа като началник „Планов отдел” в завод за преработка на хартия, Гара Искър, а след това е началник „Планов отдел” на ДСО Вторични суровини.

През 1982 г. завършва вечерно висше образование в СУ ”Св. Климент Охридски”, физикоматематически факултет, магистър по математика, със специалност ”Математическо моделиране на икономическите процеси”.

В периода 1982 – 1984 г. Иван Костов е слушател в Института за повишаване на квалификацията в Москва. Като свободен аспирант защитава дисертация на тема „Икономически растеж: структура и фактори в производствената сфера” и става кандидат на икономическите науки.

Тази жена не го заслужава

Прав е Юлий Павлов. В обществото все повече се налага мнението, че тази жена не го заслужава. Жалко за нея. Една съпруга трябва да бъде до мъжа си “… и в радост и мъка, и в дни на богатство и в дни на тежки изпитания, до края на дните …”.

В политически аспект, Плевнелиев само печели от това – доброто момче попаднало на инатлива, невъзпитана и проклета жена. Плевнелиева ще обира всички негативи на общественото мнение. Не може да бъде съжалявана защото с поведението си сама си го пожела.

ieva-rosen-2

Всъщност тя демонстрира  високомери и презрение към всички нас, които гласувахме за съпруга и. Поведението и е типично за вечно незадоволените мрънкящи псевдоинтелектуалци с претенции за елитарност.

Пък и какво друго можем да очакваме от една откъсната от реалността “журналистка”, която започва статиите си по следния начин:

неделя, 29 януари 2012 г.

Обама с политически алцхаймер в напреднала фаза

Възможно ли е Хюсеин Обама да се е заразил от политически алцхаймер? как иначе можем да си обясним тоталното разминаване в приказките му и то само за един период от 3 години? Горката Америка, която си избра президент, който не си спомня какво е обещавал само 12 месеца преди това. Sad smile