петък, 20 март 2009 г.

Завръщането на оръжията

17.03.2009 Кения | Вчера полицията в Найроби е унищожила 4000 единици огнестрелно оръжие, конфискувано от местните бандити. В Африка притежаването и носенето на оръжие практически не се санкционира от властта. Въоръжен е всеки, който може да си го позволи . Така нещата се връщат в нормалното си състояние. Над един милион години човекът е бил въоръжен. От 150 години политиците се опитват да му отнемат това право, но оръжията се завръщат и първа е Африка.

00qkhhay

сряда, 18 март 2009 г.

Във Франция, Германия, Италия, Испания и САЩ не искат повече имигранти

immigration_protest

Според сондаж на  FT/Harris публикуван в британския Financial Times, три четвърти от италианците и британците и болшинството от американците, французите, немците и испанците желаят техните правителства да експулсират имигрантите без работа.

Анкетата е била направена с 6 538 участници между 25 февруари и 3 март. Икономическата криза и скокът на безработицата поставят въпроса за имиграцията в основата на политическия дебат в Европа. Кризата увеличава популярността на националистическите партии.

Резултатите от проучването не са изненадващи. Британският министър на имиграцията коментира:

вторник, 17 март 2009 г.

Национал-социализъм и комунизъм - братя по идеология и пропаганда

003

Пропагандите плакати на Германската Работническа Национал-социалистическа партия (ГРНСП) и на Комунистическата Партия на Съветския Съюз (КПСС), си приличат като две капки вода. Ако бяха правени сега, бихме казали, че са работа на една и съща рекламна агенция, която е прибрала парите и на двамата конкуренти. Разбира се, тази прилика въобще не е случайна.

понеделник, 16 март 2009 г.

Понеделнишка песен

... 7 часа сутринта, гимнастика, песен и новата седмица започва с летящ старт :-)

Technorati Tags:

В Еритрея екзекутираха трима християни отказали да се отрекат от вярата си

Британският вестник "Christian Today" от 12 март 2009 година пише, че през последната година в Еритрея са били арестувани над 2000 християни, които са били подложени на мъчения и натиск да се отрекат от вярата си.

В същото време битовите конфликти на религиозна основа се превръщат в нещо ежедневно в Египет:

Egyptian Christian burned alive

A young Christian man was set on fire by a Muslim man in Egypt after a rumour circulated that he had had a relationship with the Muslim man’s sister.

Technorati Tags:

неделя, 15 март 2009 г.

НАТО от Австралия до Исландия

opinion-graphics-2_1132084a Във въздуха витаят нови идеи. Възможно е на предстоящата среща на НАТО да бъде предложена нова концепция, която да включва Южна Корея, Австралия и Япония. В перспектива амбицията е Алиансът да замени ООН и да се приближи до идеята на Джон Маккейн за създаване на Лига на демократичните държави. Втази насока е и назначаването на новия американски посланник към съюза, Иво Даалдер. Той е един от авторите на проектите за промени във военния блок.

Даалдер призоваваше още през 2006 година на самита в Рига да бъде обсъден въпроса с новите задачи пред НАТО и налагащите се от тях промени.

Technorati Tags: ,