вторник, 11 септември 2007 г.

"Света Неделя" символизира всичко, което терористите мразят – вярата и надеждата в сърцето на един свободен народ


Байърли направи правилния избор. Какво по-символично място за отбелязване на годишнината от атентатите на 11.09 от църквата „Света Неделя”? Съвременните ислямисти продължават комунистическата традиция.

Джон Байърли, посланик на САЩ в България, избра столичната църква "Света Неделя" като мястото, на което да почете жертвите на терористичните атаки от 11 септември 2001г. В обръщението му по този повод се казва: Ние избрахме именно църквата "Света Неделя", за да отбележим този ден, защото помним, че това е мястото на една от най-ужасните терористични атаки през 20 век. Днес "Света Неделя" символизира всичко, което терористите мразят – вярата и надеждата в сърцето на един свободен народ."Слава Богу, че имаме добри приятели и съюзници като българите в тази борба – хора, с които споделяме ценности, се казва още в теста, разпространен от американското посолство. "В тази връзка аз бих искал да благодаря на всички българи, които дойдоха тук днес и които ни изпращат изрази на съчувствие всеки 11 септември. Благодаря, че не забравяте."
На 16 април се навършиха 82 години от най-кървавия терористичен акт в нашата история-атентатът в митрополитската катедрала “Света Неделя” в София.
Той е връхна точка на т.н. ултраляв тероризъм на нелегалната БКП, чиято цел е ликвидацията на политическия елит на страната, предизвикване на анархия и хаос и създаване на благоприятни условия за външна болшевишка инвазия.

Много ценно е прозрението на Пешев за връзката между старото и новото русофилство, насочено против националните интереси. Новите последователи на съветската хегемония изпълняват заповедите на съветското правителство, “с неговите пари и оръжие нашите комунисти водят жестока, безчовечна и страшна борба, от която падат много жертви и всред която самите те гинат и чезнат фанатично, безсмислено, на халос”.

Няма коментари: