петък, 19 октомври 2007 г.

Лява полусфера, дясна полусфера

Kликнете на снимката!


Човешкият мозък е доста сложно нещо. Ако виждате балерината да се върти в посока на часовниковата стрелка, значи при вас доминира дясната хемисфера ... ако я виждате да прави пируети обратно на посоката на часовниковата стрелка означава, че доминира лявата хемисфера.


Функции на лявата хемисфера: логика, внимание в детайлите, доминиране, думи и реч, настояще и бъдеще, математика и науки, знание, разбиране, схващане на реда и мотивацията, познава имената на вещите, базира се на реалността, създава стратегии, практичност, избира сигурността.


Функции на дясната хемисфера: използва емоцията, интересува се от общото, символи и картинки, настояще и бъдеще, философия и религия, интуиция, вяра, пространство, разбира как функционират вещите, базира се върху размисъла, вижда и отгатва възможностите, невъздържана, поема рискове.



Когато я загледах за пръв път се въртеше на ляво ... след това излязах и пак погледнах - въртеше се на дясно. Така и не разбрах какво доминира при мен. Утре пак ще опитам ...

Няма коментари: