събота, 19 юли 2008 г.

Приятелите на Президента Първанов - мафиоти, доносници и диктатори

001296205-big

 

"За да ти кажа какъв си, кажи ми кои са ти приятели."
Народна мъдрост


Изброявайки приятелите на Президента Първанов, веднага се набива в очи следното - те или са свързани с мафията и някакви злоупотреби или са агенти на руското разузнаване и бивши доносници на ДС, а в международен план, Първанов най-добре се е разбирал с диктаторите Путин, Садам Хюсеин и Милошевич.
И така кратка ретроспекция на президентските приятели:

Садам Хюсеин
Бивш иракски диктатор. Отговорен за избиването на хиляди кюрди и шиити в Ирак. Първанов като председател на БСП участва в схемата "Петрол срещу храни" за финансиране на партията и за лични облаги с Манджуков и "Братя Василеви".(спонсори на кампаниите на БСП)


Слободан Милошевич
Бивш Пресидент на Югославия и Сърбия. Отговорен за геноцида срещу албанците в Косово. Бивш обвиняем в трибунала в Хага. Мъртъв. Писмо на Първанов (Гоце) до Милошевич:


Скъпи другарю Милошевич...
До Слободан Милошевич председател на Социалистическата партия на Сърбия Уважаеми другарю Милошевич, Бих искал да доведа до Ваше сведение позицията на БСП относно последните събития в Косово. Ние отхвърляме подхода на двоен стандарт и едностранно обвиняване на... Наивно и безотговорно е да се смята, че приобщаването към НАТО е гаранция за националната сигурност. Това би било авантюристично решение, което създава трайни предпоставки за застрашаване на националната сигурност на страната.

Първанов

005209418-big

Владимир Путин
Бивш президент на Русия, офицер от КГБ. Под негово управление в Русия са извършени най-малко две политически убииства.

goce

Зияд Туфик Ел Масри
За периода 1994 - 1995г., от неплатени мита и данъци, ливанецът Зияд Туфик Ел Масри се е облагодетелствал със 197,5 млн. лв.- мито, и около 121 млн.лв. данъци. Ел Масри е осъден, присъдата е потвърдена на всички инстанции. През 2006г., общински съветници от Общ.съвет - Бургас, доминиран тогава от БСП, правят обръщение към Първанов да помилва ливанеца. С Указ №120 от 18.12.2006 година вицепрезидентът Марин помилва Ел Масри.

Цветелин Кънчев

Лидер на Евророма осъден действащ народен представител (за побой и изнудване) Цветелин Кънчев, лидер на Евророма, в деня в който присъдата му влиза в сила - 14.11.2001г., дава подкрепата си за Първанов на предстоящите президентски избори. През 2003 циганският лидер бе предсрочно освободен за добро поведение. През 2005 г. Цветелин Кънчев е помилван от заместника на Първанов Ангел Марин. Представете си, колко роми е организирал Кънчев за избора на Първанов.

 
Румен Петков
Приятел на Президента Първанов. Бивш министър на вътрешните работи. Уличен във връзки с мафията. Принуден да подаде оставка.
Petkov_Velchev

Петър Манджуков
Фигурира във списъците на аферата "Пертолгейт". Списъците  са потвърдени от свидетелските показания на самия Садам Хюсеин Петър Манджуков бе награден от президента Първанов с орден “Стара планина”. Първанов е бил лидер на БСП по времето на подготовката и на реализирането на сделките.

Манол Велев
Съветник на президента Първанов свързан с мафията, прострелян от неизвестен извършител с три куршума, един от които в главата, в момент, когато слизал от личния си автомобил.


Емил Кюлев 
Съветник на президента Първанов, играч от  руска групировка свързана с КГБ. Убит.

Людмил Стойков
Личен приятел на Президента Първанов, финансирал предизборната му кампания. Разследван за злоупотреби по САПАРД. По време на ареста си, Стойков е провел разговори с Първанов по телефона.

Няма коментари: