събота, 2 август 2008 г.

По-силно от кино ... NCIS

NCIS_Casting

Службата за криминални разследвания на амeриканския военноморски флот - NCIS (Naval Criminal Investigative Service) е вдъхновила режисьорът Доналд Белизарио да създаде един от най-успешните холивудски сериали в момента - NCIS. Тези от вас, които харесват геройте на филмите - Тони Динозо, Аби, Зива, МакГей, спешъл ейджънт Гибс, Дъки, може би не знаят, че всъщност реалността на терена понякога превъзхожда фантазията на кинаджиите.

Морската служба за разследване е федерална структура с разширени права. За нея работят 2400 служители и 1200 специални агенти. Седалището и е в сградата на флота във Вашингтон. Тя има представители на около 150 места в света, включително и България, а бюджетът и надмината 460 милиона долара.

NCIS има и брат във флота - ONI(Office of Naval Intelligence) е разузнавателната служба на моряците. Те са еквиваленти на  FBI и CIA.

Вонно въздушните сили на САЩ също разполагат със собствена служба за разследване - OSI (Air Force Office of Special Investigation).

Зоната на компетентност на NCIS са криминалните престъпления в американския флот и свързаните с тях цивилни, антитерористична дейност, профилактика на атентати и т.н. Службата има основна заслуга в разкриването на извършителите на атентата срещу USS Cole и в момента е силно представена по всички театри на бойните действия и най-вече в Ирак и Афганистан.

На снимката: Агент на NCIS  патрулира на летището Ал Асад.

43 AM

Няма коментари: