понеделник, 8 февруари 2010 г.

Иде ли българското чаено /консервативно/ парти?

Aвтор: Павел Начев

Има едно консервативно движение в САЩ наречено "Tea Party Patriots".

Зародило се е сравнително скоро /2009-а/, но вече има десетки хиляди последователи само във Facebook. Естествено за развита демокрация като САЩ това не е новост и дясномислещите хора отдавна си знаят, че когато получат президент като Обама - трябва да се обединяват и да оказват натиск.

За жалост ние тепърва трябва да градим българското чаено /консервативно/ парти. Но пък защо да не стане. Има и добри изгледи едно такова движение да си постигне целта. Първо - министъра на финансиите ни води изключително дясна и реформаторска политика, което може да се обясни с дългогодишния му опит в Световната банка в САЩ и това, че е понаучил едно-друго от там. Второ - имаме си общост от блогъри /а и значително количество неблогъри/, които са си изразено консерванивни и либертарианци.bojko_borisov_ivan_kostov_diankov

Трето - имаме Костов, който подкрепя сегашния кабинет /макар и да го критикува заслужено от време на време/ и дава добри предложения. Той е един от най-добрите десни икономисти и за пореден път го доказа тази седмица в "Панорама", където изрази истинска консервативна позиция спрямо световната криза и критика към левичарския подход на Обама.

Ама не нещо партийно, като инициативата "Българският Великден", ами чисто гражданско - с ясно изразени консервативни позиции и с предложения и разумни критики към властта.

Та въпросът е - иде ли?

Няма коментари: