вторник, 15 юни 2010 г.

В Южна Африка грабежите процъфтяват по време на световното първенство по футбол

00ztgfsr

• «Работил съм на повече от десет световни първенства, но това никога не се е случвало. Дори през 1978 г. в Аржентина, въпреки че тогава на власт беше хунтата, ситуацията беше много приятна отколкото сега. В ЮАР престъпността е ужасяваща. И най-важното е, че полицията бездейства. В много от журналистите решението на Блатер да даде домаинството на тази страна сега поражда само съжаление. "- Генадий Орлов коментатор за руските медии.

- На телевизионен екип от Нова Зенландия откраднаха оборудване за 70 000 долара. Грабежът става в хотел в Рустенбург, когато журналистите вечеряли в ресторанта. Крадците нахлули нахлуха в стаята им и задигнали всичко - осветителна техника, фотоапарати, лаптопи и сателитна антена. Сега, предаването на световното за Нова Зенландия е под въпрос.

- В Претория ограбили немски журналист, който пристигнал в Южна Африка в петък за Световната купа. От жертвата крадците взели всичко – пари, компютри, кредитни карти, снимачна техника, лични вещи и дрехи.

- Банда от африкански хулигани обрала четирима китайски журналисти. Крадците спрели колата на пресата и взели парите и оборудването. Един от пострадалите дал съвет на колегите си: „Бъдете много внимателни когато напуската хотела. Затворете прозорците на колата си и приберете вещите си в багажника”.

- Португалският фотограф Оскар Серано се събудил в хотелската си стая с опрян в челото пистолет: „Ако искаш да живеееш затваряй очи и продължавай да спиш!” му казал крадецът с маска. На Серано не му останало нищо друго освен да изпълни заповедта и да чака. „Те взеха от стаята абсолютно всичко! Парите ми, дрехите, компютъра, паспорта, фотоапарата. Единственото, което ми оставиха беше документа с журналистическата ми акредитация за световното първенство.”

  - Бандитите грабят не само журналистите, но и футболистите. В Дърбан на трима играча от грърция са успели да откраднат 2000 евро.

Виж също:

Расизъм срещу белите граждани на Зимбабве

Защо изгониха “белите дяволи” от ЮАР? Многоженството на президент Зума

В Сенегал ще “възраждат” Африка чрез гигантски паметник

В ЮАР изнасилването се превръща в нормална социална практика

Холера в Зимбабве, а белите доктори одавна са си заминали

Колко дълго можем да отлагаме реколонизацията на Сомалия?

Южна Африка : медиен black out за насилието срещу Белите хора

В ЮАР ако белите си тръгнат, с тях си тръгва и мирът

Постапартейд в ЮАР . IQ ли е виновно?

Sweet Banana в Родезия

Почина Ян Смит. Белият човек в черна Африка

Technorati Tags:

Няма коментари: