вторник, 22 март 2011 г.

Кадафи трябва да бъде физически ликвидиран колкото се може по-бързо

Скоро в очите на арабите, престъпникът Кадафи ще изглежда ето така:

5549728216_451ea16476_b

Той започва да се превръща в знаме на съпротивата срещу т.н. “кръстоносен поход” срещу Либия. Насила го направихме герой. Днес медиите са пълни със снимки на трупове от бомбардировките, а такива липсваха преди намесата на коалицията. С течение на времето диктаторът ще печели подкрепа като борец срещу чуждото нашествие.

Какъв е изходът от тази ситуация? Отговорът е, че Кадафи трябва да бъде ликвидиран веднага. Това трябва да стане основна цел на Коалицията, а не безразборните бомбардировки на единици военна техника.

За съжаление и по този въпрос между участниците във операцията няма съгласие. Франция мълчи, Обама каза че целта не е убийството на Кадафи и семейството му, а във Великобритания Мин. председателят иска елиминирането на диктатора, но Нач. на генералния щаб отрича това да е цел на ВВС и специалните сили. Пълен разнобой в изказванията и действията. Да видим докъде ще я докарат така. Ако само част от този политически и дипломатически хаос около “Зората на Одисей” присъства и при воденето на военните операции, нищо добро не ни чака.

Няма коментари: