понеделник, 9 май 2011 г.

На 9 май 1945 година беше спряно комунистическото настъпление към Западна Европа

… , а Източна Европа попадна беше размазана под кървавия руски ботуш.

Молотов  през 1939 г.:

"Идеологията на хитлеризма, като и всяка друга идеологическа система, може да бъде прита или отречена. Въпрос на политически възгледи, но всеки трябва да разбере, че идеологията не може да бъде унищожена със сила. Да се сложи край на една идеология чрез война е не само безсмислено, но и е престъпно такава война да бъде водена - например война за "унищожаване на хитлеризма"  под прикритието на фалшива бори за "демокрация".

След бандитската подялба на Полша, на извънредната пета сесия на Върховния съвет на 31ви октомври 1939 г. в доклада си за външната политика на Сталин, Молотов казва:

... Въпреки това, се оказа че е достатъчен кратък удар срещу Полша от немската армия, а след това и на Червената армия, така че нищо да не остане от тази грозна рожба на Версайския договор, която живееше от експлоатацията на неполските националности (...) Добре е известно, например, че през последните няколко месеца понятия като "агресия", "агресор", получиха ново конкретно съдържание и придобиха ново значение. Не е трудно да се отгатне, че вече не можем да използваме тези понятия в същия смисъл, както да речем преди 3-4 месеца. Сега, ако говорим за великите сили на Европа, Германия е иска край на войната и възстановяване на мира, докато Великобритания и Франция залагат все още на агресията и работят в полза на продължаването на войната и против мира.

Днес, червените феновете празнуват "победата над фашизма" и демонстрират чудеса на селективна памет все едно, че  Съветският съюз никога не е бил едната от двете страни подпалили Втората световна война.

1

Няма коментари: