четвъртък, 5 май 2011 г.

Първото в света гей-кралство

гк-3

През 2004 г. Дейл Андерсън, потомък на крал Едуард II, създава първото в света "Царството на гейове и лесбийки." То се намира на малък остров с площ от 3 квадратни км  недалеч от Австралия, на Големия бариерен риф. Дейл се обявява за император и неговите са  всички сексуални малцинства по света.
Независимо от факта, че островът се нарича "Небесата" и е само 3 квадратни км,  акваторията на "кралство" е с площ от 780000 квадратни км, а това е площта на Норвегия и Швеция взети заедно (на снимката по-долу можете да се оцени размера на "държава"). Неприятелите на император Дейл обвиняват монарха, че цялата история с "гей-царство" е измислена за да се отхапе огромно парче от Големия бариерен риф в Австралия.

г-кингдом

Въпреки това, "Императорът" е убеден, че се е ръководи в създаването на гей-царството, само от идеята за защита на сексуалните малцинства. Дейл дава автоматично гражданство на хомосексуалистите. Въпреки това, за получаване на паспорт хомосексуалният трябва да плати $ 100.
гкГражданите на държавата за по-малко от 7 години са станали около 14 хиляди души. Така само от това са спечелени около 1,4 милиона долара. Вторият източник на доход е издаване на пощенски марки. От марки, Дейл I и неговия "кабинет",  спечели годишно около 2 милиона долара. Официалната парична единица на острова е еврото.

Няма коментари: