понеделник, 25 юли 2011 г.

Костов е готов на всичко да се върне на власт

untitled_thumb

Случващото се е доказателство колко прав е бил Николай Михайлов, но дори и той не е предположил, че ДСБ може да се съюзи и с БСП за да задоволи егото костово:

… и ако ДСБ бъде поставено при неизбежност да спасява ценностите на традиционната десница (тук съм откровено ироничен) - с цената на едно такова „да" в перспектива за съюз с партията ДПС, това никак не е изключено. Уверявам ви, че са готови на всичко, без изключение, за да се върнат във властта, ако това е възможно с един отслабен ГЕРБ, бих казал даже „ГЕРБ постБорисов", доколкото той ще се изтощи в това управление - без всякакво съмнение - може би като лидер на ГЕРБ или в друга позиция, ако се реши в последна сметка да се кандидатира за президент. Все едно, и ГЕРБ в лицето на Бойко Борисов като негов лидер, и Иван Костов като лидер на това, което се нарича Синя коалиция, защото той манипулира това пространство … Мартин Димитров наистина е безсилен, независимо от въображението ми да си представя, че от него нещо зависи, от него наистина нищо не зависи. Той не е пресрещнат с откровен кикот, с някакъв ироничен смях, само защото това е тактически неудобно. …

… Всички идеологически претенции, както на левицата, така и на десницата, да изобразява чист идеологически образ на българската политическа сцена - няма такова. Този опортюнист и опортюнистите от дясно, основно в лицето на Иван Костов, биха се съюзили в перспектива след парламентарни избори да управляват страната, включително и с ДПС на Доган. Нямайте абсолютно никакво съмнение, че това е възможно. Нямайте никакво съмнение, че върху това се размишлява и че така наречените сондиращи контакти са вече в ход.

Няма коментари: