понеделник, 1 август 2011 г.

Поуките от монопола и как Борисов отново обърка руските сметки


1-2bs525%20-1Държавата беше принудена да освободи керосин от резерва, а железниците бяха заплашени от спиране заради недостиг на гориво. Това нямаше да се случи, ако доставките за въздушния и железопътния транспорт не бяха 100% монополизирани от "Лукойл".

Последните няколко дни разкриха вероятно подозираното от много, но известно на малцина - "Лукойл" е 100% монополист в доставките на гориво за авио- и железопътния транспорт в България и това е станало с активното съдействие на властта.

Този монопол е бил затвърден в момента на продажбата на Нефтохим от Иван Костов на руснаците. След това антибългарско действие събитията се развиват точно в посоката на “традиционните” българо-руски отношения. От руска страна следва изнудване шантаж и налагане на корупционни практики с източване на държавния бюджет.

И всичко това защото политиците преди ГЕРБ не са прочели ето тази статия:

Русия ( Россия ) – враг №1 на българщината и България

… ако го бяха направили и бяха наистина национално отговорни, никога нямаше да сме на това положение.

Много вероятно е, че тиражираните през март април тази година сценарии за свалянето на Бойко Борисов от власт с участието на руските служби, Гоце и Иван Костов са се потвърдили от информации постъпили от партньорите в НАТО. Ако българското контраразузнаване и ДАНС са получили подобни данни, то сега сме свидетели на поредния провал на руснаците и слугите им в България да се върнат на власт:

Падане на правителството на ГЕРБ, оставка на Бойко Борисов, предсрочни избори и Валентин Златев премиер на експертен кабинет. Този вариант обсъждали кукловоди от няколко политически сили и бизнесмени на сбирка в хотел „Правец Ризортс“ дни преди в него трагично да намери смъртта си президентският приятел и спонсор Михаил Михов, известен още и като Мишо Бирата. Новата формула на властта търсели от АБВ, ДПС и хора от БСП, неверни на Сергей Станишев. План „Б” обаче предвиждал Бойко Борисов да се кандидатира за президент и да получи подкрепа от въпросните партии, а той да им освободи пътя към фактическото управление на страната.

Подобна хипотеза обяснява и преждевременния край на Михаил Михов.

Няма коментари: