вторник, 5 юни 2012 г.

Превръща ли се Израел в по-голяма заплаха за световния мир от … Иран?

Germany Превръща ли се еврейската държава от жертва на арабска агресия във фактор за дестабилизация? Последните новини около вирусът Flame показват точно това.

Израелският министър на стратегическите въпроси Моше Йаалон оправда използването на мощни компютърни вируси като кибер оръжие:

"Това е правото за всеки, който приема иранската заплаха за сериозна, да предприеме различни мерки включително и тази за да я спре", каза министърът пред военното радио. "Израел е лидер в новите технологии и  ние предвиждаме на всички видове възможности.", похвали се Моше Йаалон, който е и заместник министър-председател.

Логичен е въпросът какво разбират в Израел под “всички видове възможности”? Първи ядрен удар? Компютърни вируси, които рискуват да разрушат комуникациите не само в Иран, но и по целия свят, включително и в страни съюзници на Тел Авив, които финансират безвъзмездно военните му програми?

Историята вече ни е показвала как завършват подобни амбиции. Нацистка Германия се провали въпреки, че технологично в областта на въоръженията беше години напред от Съюзниците  защото реши, че всичко и е позволено . Еврейските политици трябва по-често да препрочитат този пасаж от нашето минало.

Израел въоръжава доставени от Германия подводници с ракети с ядрени бойни глави. Това съобщава германският седмичник “Шпигел”.Според списанието Берлин винаги е отричал, че тези подводници може да станат част от израелския ядрен арсенал.”Шпигел” обаче се позовава на бивши високопоставени служители на германското министерство на отбраната, според които правителството всъщност винаги е смятало, че Израел монтира атомно оръжие на подводниците от клас “Долфин”.Германия е доставила три такива подводници на Израел, а други три трябва да бъдат доставени до 2017 г.Израел поръча още три подводници, посочва “Шпигел”.”Германците може да се гордеят, че гарантират съществуването на държавата Израел през следващите години”, заявил по повод сделката израелският министър на отбраната Ехуд Барак, цитиран от изданието.Според “Шпигел” Берлин се надява в замяна на подводниците да получи израелски концесии в еврейски селища в палестинските територии.През февруари стана ясно, че немската корабо-строителна компания Howaldtswerke-Deutsche Werft е спуснала на вода четвъртата подводница тип „Долфин”, построена за ВМС на Израел. Очаква се през есента на тази година подводницата да премине поредица от плавания и до края на годината да бъде предадена на израелската страна.

Няма коментари: