четвъртък, 13 септември 2012 г.

САЩ дарява $3 000 000 за Циклотронен център в България, а Русия ни изнудва с €1 000 000 000 за Белене

Русия враг номер едно на България. Нищо не се е променило, нищо не е забравено, нищо ново не е научено. Задушаващата руска простотия и вероломност играе срещу самата Русия.

Правим циклотронен център - най-големият научен проект за последните 20 години в България

Посланикът на САЩ в България Джеймс Уорлик връчи дарение на стойност 3 милиона долара.

София. Министър-председателят Бойко Борисов връчи дарение на Българската академия на науките (БАН) в размер на 2 милиона долара за изграждане на циклотронен център в Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика при БАН, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Посланикът на САЩ в България Джеймс Уорлик връчи дарение на стойност 3 милиона долара.
"Това е наш подарък към БАН. С това искаме да почетем и великата история на България в историята на науката. С това ние даваме ясен знак за добрите взаимоотношения на учените на САЩ и България", каза посланикът. Трябва да продължим отношенията в областта на ядрената енергетика. С този подарък ще можем да допринесем за най-болните хора в България. С този циклотрон ще имате възможността да произвеждате изотопи, които ще помагат за лечението на онкоболните. Това ще спести милиони долари на българското правителство. Това е най-хубавото нещо, което мога да направя в последния работен ден, каза още той.

Фокус

Няма коментари: