неделя, 13 юли 2014 г.

Един българин в битката за Украйна: Капитан Калин Димитров от резерва на Българските въоръжени сили участва в обучението на украинските бойци от батальоните "Днепр" и "Донбасс". ФОТО

Статията е от украински източник.

original

Вчера беше рожденият ден на един изумителен човек за когото аз трябва да кажа на всички украинци. Това е Калин Димитров –Капитан от резерва на Въоръжените сили на Република България, инструктор в Академия “Зигзауер"и" Хеклер унд Кох ", един от водещите български експерти по бойната подготовка и оръжия.

Този страхотен човек казва в интервюто си:

"Аз съм готов да се боря и да жертвам живота си за свободата на Украйна."

Неотдавна той ми позволи да разкрия името му. Калин два пъти посети Украйна и обучи много бойци от "Днепър" и "Донбас". Това наистина е брилянтен треньор, високо организиран и дисциплиниран човек, който дойде при нас на помощ, когато  руската инвазия изглеждаше неизбежна и цяла Украйна ще се превърне в бойно поле.

Освен професионалист, бих казал, че Калин е просто един истински рицар без страх и без укор, за когото демокрацията и свободата не са празни думи. Той дълбоко преживява ситуацията в Украйна и се опитва да ни помогне.  Със собствената си заплата Калин подпомага украински военнослужещи в тежко положение. Ако утре започне война и Украйна започне да приема чуждестранни доброволци, той казва че веднага ще се запише.

Имам една мечта. Изграждане за нашите въоръжени сили и доброволци на публично-частното военна академия за индивидуално обучение, бойци от лека пехота и снайперисти за Специални сили , училище за сержанти и Център за обучение на Специалните сили. Искам Калин да бъде привлечен към тази работа.

Работа с такъв лидер като Калин, е чест! Благодаря ти още веднъж, че живееш толкова далеч от Украйна и взе присърце нашата болка. Не е за вярване, че има хора като теб в света.

Юрий Бутусов

Няма коментари: