вторник, 10 март 2015 г.

Ако Путин успее, трябва да му издигнем паметник или защо Русия на Немцов би била много по-опасна за България

BtentENIQAE5oJy

Предната тема се казваше „Защитаваме Путин“, и аз наистина искам да го защитя, именно в контекста на глобалните световни процеси.

За нас единственото по-лошо от конфликт между Запада и Русия, е сътрудничеството между двата лагера. Последния път когато западните и руските лидери се срещнаха и в приятелска атмосфера уредиха спорните си въпроси и разделиха сферите си на влияние, това беше много лоша новина за нас. Когато Запада и Русия са в добри отношения, обикновено Източна Европа е разменната монета.

Затова защитавам Путин. Той успя с един замах да унищожи руското влияние в Източна Европа, разменяйки го за Крим и малка част от Юго-източна Украйна. Цялата руска експанзионистична политика в момента е затънала в селата около Донецк. А можеше да е съвсем друго – навремето Сталин, с подкрепата на Запада, е превземал европейски столици по-бързо отколкото Путин отвоюва една по една донбаските паланки. При това Сталин печелил международен авторитет и признание, а Путин вкарва Русия във все по-дълбока изолация. Tа мисълта ми е че западняците могат да бъдат много гадни копелета, когато им изнася, и единствения ни шанс е да не им изнася.

Затова защитавам Путин. Ако не беше Путин щеше ли да се вдигне ЕС и да спре Южен Поток (не казвам дали е добре или зле, като пример за руско влияние го давам.

Ако начело на Русия беше примерно Немцов, щеше да има и газопроводи и АЕЦ и какво ли още не. Аз не вярвам на руснаците – нито на Путин, нито на Немцов, нито на който и да е – мисля че за нас е по-добре да нямаме нищо общо. А това е заслуга на Путин – от България го изритаха, унгарците искат да се продадат, ама не им дават, останалите източно-европейски страни го мразят, Украйна открито воюва, НАТО трупа войски на изток, а връзките между Русия и Запада непрекъснато отслабват, въобще спирането на руската експанзия към Европа вече е официална цел номер една на Запада.

А това не винаги е било така – Запада по принцип не е против руската експанзия, понеже има изгода от Русия и има кого да изтъргува (тоест нас). Това е голямото постижение на Путин – успя да принуди иначе алчния и опортюнистичен Запад да заеме принципна позиция. Сега ако успее и с другия си план – виждайки голямата съпротива на запад, да преориентира вектора на руската външна политика изцяло към Азия, изоставяйки Европа напълно – тогава трябва да му вдигнем паметник (предлагам на мястото на ПСА).

Мнението е от форум Македония, all.bg

Няма коментари: