сряда, 24 януари 2007 г.

Папа, холокост, датски карикатури - или как социалистите готвят манджа с грозде.

Социалистката Brigitte Zypries, която в момента е министър на правосъдието на Федералната република, предложи за обсъждане нов паневропейски законопроект за борба с расизма и ревионизма.

Според твърденията на германската социалистка, законът би трябвало да е насочен срещу негационизма ( отричането) на холокоста. При по-внимателното му прочитане, обаче се забелязва, че отхвърлянето на холокоста, ще е далеч не единственото инкриминирано в бъдещия закон.Der Spiegel по повод интервюто си с Friso Roscam-Abbing, говорител на европейския комисар по правосъдието, отбелязва че конференцията за холокоста в Техеран, речта на Папа Бенедикт XVI в Ратисбон, датските карикатури на Мохамед са смутили европейското обществено мнение??? и заслужават "усилие" за борба срещу расизма и антисемитизма. Friso Roscam-Abbing добавя: "Устанаовяването на общи критерии ( в случая става дума за закон предвиждащ затвор между една и три години)...ще означава , че в Европа няма да има убежище, в което крайно десните партии биха се почувствали на сигурно място"

Какво лицемерие! Поставянето в една кошница на негационизма, Папата, крайно десните партии, и свободата на печата и словото ( датските каракатури), плюс приказки за расизъм. Ако законът бъде приет в този му вид, ще означава, че ако Папата си позволи нова реч като тази в Ратисбон има опасност да бъде подведен под отговорност, а ако вестник си позволи датския кураж с карикатурите, рискува да бъде затворен и редакцията му тикната зад решетките. Европейското законово недоносче ще позволи и разтурянето на националистически партии, за които в момента гласуват повече от 20 милиона избиратели.

В същото време, странно защо, социалистите и дума не обелват за крайно левите партии проповядващи класова омраза ( с какво класовата омраза е по добра от расовата?) и отминават изказвания на лидера на френските социалисти и интимен приятел на кандидатката за френското президенство, който в открит текст по най-гледаното време на френската телевизия заяви: "Аз не обичам богатите" - според социалистите във Франция богати са тези, които печелят повече от 4000Е месечно.

Законът мълчи и за фашизираните зелени, които предлагат въвеждането на съдебна отговорност за отричащите глобалното затопляне. Питам се, веднъж тръгнали по този път къде ли ще спрем? Впрочем, знае се къде - ще ни се наложи да аплодираме отварянето на новия ГУЛАГ - ЕС.

Не мога да не си задам и следните въпроси:

1. Кой и по какви критерии ще решава коя партия е крайно дясна?

2. Защо са пропуснати в закона крайно левите партии?

3. Защо се споменава само холокоста, а са забравени престъпленията на комунизма и 140 милиона жертви на болшевишките репресии?

4. Значи ли че от тук нататък всeки автор на политически карикатури ще бъде преследван навсякъде в Европа?

5. Кой може да съди Папата - духовен водач на християнството и държавен глава?

6. Нападките срещу християнството ще са ли обект на преследване от закона?

Наистина не вървят добре нещата с демокрацията в ЕС.

Но нека внимават тези господа, които се крият зад нещастието и жертвите на еврейския народ и ги използват като аргументация за отнемане на Свободата ни. Нека не се заблуждават - всичко това много бързо може да се обърне срещу авторите си и няма да се изненадам ако накрая, именно те се озоват на подсъдимата скамейка.

Няма коментари: