сряда, 25 април 2007 г.

Буш пристига в България.

От София Буш ще постави ултиматум на Кадафи. Сестрите скоро ще си бъдат в къщи.

Американският президент Джордж Буш пристигна на посещение в България на 10 и 11 юни. Той е вторият американски държавен глава, който посещава София.

Американският президент Джордж Буш пристига на официална визита в България по покана на президента Георги Първанов. Буш и първата дама Лора ще пристигнат в София на 10 юни на двудневна визита. В програмата на визитата, освен разговори с българския държавен глава, е включена и среща с министър-председателя Сергей Станишев.

Първият американски държавен глава, който посети България, бе Бил Клинтън през 1999 г. Той посети страната ни на 21 - 23 ноември 1999 г. по покана на тогавашния държавен глава Петър Стоянов. Клинтън благодари на България за нейната роля съюзник и партньор по време на войната в Югославия. Клинтън насърчи българите да продължат по пътя на реформите за постигане на стабилна демокрация и пазарна икономика.

През 2006 г. България и САЩ подписаха споразумение за съвместни военни бази. Споразумението бе подписано от държавния секретар Кондолиза Райс и българския външен министър Ивайло Калфин. Повече информация потърсете на интернет страницата на Белия дом и на сайта на българския президент.

Няма коментари: