понеделник, 10 ноември 2008 г.

Американските граждани се въоръжават

702534713 Продажбите на оръжие в САЩ силно са нараснали в седмиците преди президентските избори.. Поддръжниците на свободното притежаване на оръжие, се съмняват, че Барак Хюсеин Обама ще направи всичко възможно да им отнеме това правото гарантирано от Американската Конституция.

Последните цифри са още по-впечатляващи. Според FBI продажбите на полуавтоматично и автоматично оръжие направо са експлодирали през октомври. Само за този месец те са се увеличили с 15% или 150 000 единици оръжие в повече при общо 1,183 милиона продадени за 2008 година.

„Изборите при всички случаи имат връзка с това. Колкото по вероятна ставаше победата на Обама, толкова по-голяма беше бройката на продаденото оръжие. „ коментира Tony Aeschliman, говорител на National Shooting Sport Foundation.

„Втората поправка на Конституцията ни казва, че гражданите имаме право да притежаваме оръжие. Той, Обама, ще направи всичко възможно да ни забрани. Гражданите не казват защо купуват оръжие, но съм сигурен, че това има връзка с изборите.” казва продавачът от магазин Republic Arms, (Houston Texas).

Technorati Tags: ,

Няма коментари: