понеделник, 11 май 2009 г.

Берлускони отново хвърли бомба: "Не желаем мултиетническа Италия."

berlusconi_250 "Идея на левичарите е да правят някаква мултиетничерска Италия. Ние не споделяме това виждане. Ние смятаме да приемаме само чужденци, които отговарят на изискванията за политическо убежище." е казал Берлускони в събота на пресконференция в Министерския съвет.

Комунисти, социалисти и мнозинството от католическите епископи на полуострова остро разкритикуваха думите на първия министър. Според комунистите, "XXI е векът на мултиетническите общества". Мариано Кросиата, секретар на Конференцията на италианските епископи , също изрази несъгласие: "... мултиетническите и мултикултуралистичните общества са нещо стойностно, много добре прието в страната, истинският проблем ще бъде евентуалното им изчезване и загубата на връзките между етносите ..."

Партиите от дясно-център приеха с отворени обятия изказването на Берлускони. Роберто Калдероли от Северната лига заяви: "Това е революционна промяна", а Министърът на отбраната на Италия, Игнацио ла Руса, добавя: "...преди не много време, ние бяхме една шепа хора, които защитавахме италианската идентичност, но сега вече сме мнозинство ..."

Няма коментари: