сряда, 13 май 2009 г.

Палестински духовник атакува Израел. Папа Бенедикт XVI напуска дискусията

r965551469 Вчера, по време на дискусията за диалог и сближаването между религиите в Йерусалим, палестинският свещеник Шейх Тамими остро е атакувал Израел. В импровизираната си реч на арабски, той обвинява евреите за извършени военни престъпления, за убийства на палестински деца, разрушаване на домове и унищожаване на джамиите в ивицата Газа. Той ултимативно поискал връщането на всички палестински бежанци и призовал християни и мюсюлмани да се обединят срещу Израел.

Върхът на наглостта и арогантността е, че в този призив Шейх Тамими се позовал на Султан Саладин, който повторно завладява Йерусалим от кръстоносците през 1187 година. Той добавил, че за разлика от Израел, Саладин уважавал религиозните свободи на всички вероизповедания. Това разбира се е абсолютна лъжа.

Саладин в мюсюлманската историография е символ на неотстъпчивост и идеален герой на джихад. През 1179 година той избива част от християнските жители на Шатле, а останалите отвежда в робство. През 1180 година опустошава Триполитанското графство. По-късно 1182 година прави религиозно прочистване от християни на околностите на Бейрут, оплячкосва Наблус, Севастия и Жерен. През 1187 година кюрдът Саладин побеждава кръстоносците близо да Сафония и нарежда всички заловени рицари да бъдат обезглавени, а главите им набучени на копия. Християнските свещеници са гонени с огън и меч по Светите земи, а църквите са превърнати в джамии. Ето каво пише самият Саладин:

„…църквите станаха джамии , а олтарите бяха трансформирани в минбар за нашите проповедници …”

Ето този източен сатрап джихадист, враг на християнството, ни дава за пример палестинският Шейх Тамими. Не, благодарим ти драги ми Шейх. Саладин не ни харесва. Очевидно не е особено харесал и на Папа Бенедикт XVI защото той си е тръгнал без да изчака края на дискусията.

Няма коментари: