сряда, 20 май 2009 г.

Ротердам столицата на Евроарабия - ислямизъм, шариа и насилие

imaami_khodr_chehab Италианeцът Сандро Магистер представя в блога си превод на един репортаж за Ротердам –най-ислямизирания град в Европа. Репортажът е публикуван във вестник Il Foglio. Жените са забулени, кметът е мюсюлманин, а съдилищата и театри прилагат шариата. Много квартали живеят в насилие, приличат на тези от Близкия изток и са под контрола на най-тъмните ислямисти. С всичките си анти-дискриминационни закони, холандското общество, не успява да се справи с проблема и Ротердам живее в пълна сагрегация. The Economist, седмичник далеч от изповядването на анти-ислямски възгледи, публикува статия на Geert Wilders,който нарече Ротердам "Кошмарът Евроарабия".
Сандро Магистер представя "В ротердамската кашба”, репортажът на Джулио Меоти публикуван 14 май 2009 г. в Il Foglio.

Магистер е католик и се притеснява от това развитие на събитията, но независимо от това дали човек е вярващ или не всеки европеец е длъжен да започне да си задава въпроса:

„Това ли е нашата Европа? Желаем ли Европа, в която най-старите градове от Ренесанса се превръщат в крепост на ислямизма и ретроградността?”

Ние българите все още оставаме в периферията на тази тенденция, но ситуацията много бързо ще започне да се променя в близките двадесет години.

Няма коментари: