понеделник, 13 юли 2009 г.

Станишев унижи България. В Анкара премиерът говори от името на Русия

_1_~1 В Анкара Станишев отново се е слагал на господарите си от Кремъл. Какво унижение за България! Българският мин.председател да изразява руската позиция на форум, на който Москва дори не е поканена. Лента.Ру пише:

"Русия няма да пречи на строителството на Набуко" е заявил премиерът на България Сергей Станишев, изказвайки се на подписването на споразумението в Анкара. Възможно е това наистина да е така. Обаче самата България може да попречеи на Русия.

Работата е там, че на Сергей Станишев, който подписа договора му остават само няколко дни да е на власт. На проведените неотдавна избори спечели Бойко Борисов от партия ГЕРБ, който трябва тази седмица да състави новото правителство. Още неуспял да заеме поста, Бойко Борисов обяви мораториум върху всички големи енергийни проекти и в частност на Южен Поток.

… Руските чиновници настояват, че Набуко не може да бъде конкуренция на „Южен поток”, защото газта за него ще бъде по-скъпа. При това мин. на енергетиката на Русия Шматко през май все още ни убеждаваше, че „Южен поток” ще влезе в експлоатация преди Набуко.

За сега за старта на „Южен поток” не достига само едно – споразумение с Австрия. В случая ако София реши да преразгледа договорите си с Москва, то „Южен поток” ще започне неизбежно да изостава от конкурента си Набуко.

Technorati Tags:

Няма коментари: