вторник, 5 януари 2010 г.

Маргарет Тачър предпочитала бели имигранти от Родезия, Полша и Унгария, а не виетнамци

margaretthatcher В разсекретени документи, обхващащи периода от пристигането и на  "Даунинг стрийт" през 1979 г., "Желязната лейди" ни изненадва приятно със здрав разум и неполиткоректно мислене. Оказва се, че Тачър е била определено против виетнамската имиграция към Великобритания в края на войната.
Жената Премиер счита "…., че това е лоша идея да се дадат на тези имигранти жилища, докато белите граждани не са получили. Това ще доведе до бунтове ", се отбелязва в доклад на срещата между Маргарет Тачър и нейният министър на външните работи. Според" Телеграф ", който разказва историята, министърът се опитва да убеди" Желязната лейди " да приеме 10000 виетнамски бежанци през 1981 година. Според него "Ако се приемат по-малко това ще създаде лош имидж на Англия".

Според Тачър: "Всички граждани изпратили писма в подкрепа на имигрантите, трябва да настанят по един от тях в дома си". След това, позовавайки се на ситуацията в Родезия (предишно наименование на Зимбабве, в която Робърт Мугабе противопоставяйки се на бялото управление на страната, в последствие се превърна в диктатор), Маргарет Тачър добавя:  "по-малко възражения имам срещу приемането на бежанци (бели) от Родезия, Полша или Унгария, които много по-лесно се асимилират. "

Няма коментари: