събота, 9 януари 2010 г.

Според Солженицин, душегубките(газваген) били изобретени в СССР от Исай Давидович Берг през 1937 година

От документално-историческото изследване на Солженицин „200 години заедно” става ясно, че душегубките не са били измислени в национал-социалистическа Германия, а в СССР от евреина комунист Исай Давидович Берг:

„На И.Д. Берг било възложено да прилага решенията на тройката на НКВД MO и Берг изрядно изпълнявал поръченията: карал осъдените на разстрел . Но когато в московска област започнали да заседават едновременно три тройки, той не успявал да се справи със задачата. Тогава му идва идеята: жертвите се събличат голи, запушват им се устите и ги хвърлят в закрит камион замаскиран като фургон за хляб. При движението газовете постъпвали във фургона и не след дълго арестантите умирали”

В спомените си полковникът от ГУ за охрана РФ А.Олигов пише:

“Действително, бащата на душегубката - специално оборудвана ван „за хляб” с въвеждане на изгорелите газове във фургона- беше началникът на административно-икономически отдел на НКВД в администрацията на Московска област И.Г. Берг. Според предназначението си да унищожава хора, "газовата камера" беше приложен за първи път през 1936 година. През 1939 г. Берг е бил разстрелян по обвинение в заговор срещу лидерите на НКВД и държавата.”

Няма коментари: