събота, 6 март 2010 г.

Италия: силна ксенофобия сред младите

Дивата имиграция дава плодовете си в цяла Европа. Да се надяваме, че България ще се поучи от грешките на другите и няма да допусне да се превърне в бежански лагер за африканци, араби, афганистанци и всички други, които имат една мечта – да се доберат до ЕС и да полегнат на европейска осигуровка, която колкото и малка да е е в десетки пъти повече от това, което получават в собствените си страни. Ние нямаме нужда от тях.

В резултат на подобна левичарска политика, почти половината от младите италианци имат непоносимост към чужденците или направо са ксенофобски настроени. Това показва проучване публикувано на 18 февруари 2010 година в Камарата на депутатите по инициатива на неговия председател.

Проучването проведено от института SWG с представителна извадка от 2000 млади хора на възраст от 18 до 29 години показва, че 45,8% от тях изразяват враждебност към чужденците или директно ксенофобията, докато само 39,6% казват, че са "отворени" към чужденците.
При младежите класифицирани като "затворени", SWG набелязва три групи: първата е 15,3% от общия брои, изразява най-вече "фобия срещу румънци, цигани, албанци" и тя е съставен предимно от жени (56%).
Третата група (20%) обединява "ксенофобия", изключва прибягването до насилие, но иска чужденците да живеят далеч, за предпочитане извън Италия.

Le Figaro - 18.02.10

Няма коментари: