сряда, 19 май 2010 г.

През 1917 година Германия си купува революция в Русия. Документи доказват, че Ленин е бил немски агент.

1000299848 От книгата на Елизабет  Хереш „Купената революция. Тайното дело на Парвус”, избрах само документите доказващи връзката на ленин и Парвус с немското разузнаване.

1.    Секретна телеграма на МВнР на Германия от 14 март 1917 година – 5 милиона марки за пропаганда в Русия
СЕКРЕТНО

“Ваше Величество. Имам честта да Ви моля да предоставите на Министерството на външните работи за насърчаване на пропагандата в Русия сумата в размер на 5 милиона марки от глава 6, раздел II, бюджетът за изключително разходи. Ще Ви бъда благодарен, ако е възможно, това да стане максимално бързо.

Св.-Секр”

scan01

2.    Писмо от свръзката на  МВнР и Генералния щаб ,Лерснер, Берлин от 12-ти април 1917 год във връзка с  Ленин и други революционери, преминаваща през Берлин и Скандинавия към Русия. Шведите  дълго време не им дават разрешение за транзит, така че кайзер Вилхелм иска дори транспортирането им през предната фронтова линия.

scan02
3.    Съобщение от 21 април 1917 година от Генералния щаб за МВнР на Германия: „… пристигането на Ленин в Русия е успешно. Той работи в съответсвие с нашите планове …”

scan03
4.    През октомври 1917 година, генерал Людендорф благодари на държавния секретар в Берлин за приноса му за военния успех против Русия и особено за „ подривната работа на политическия отдел” по плана на Павръс и за „големите парични средства, които са помогнали за това да се затвърди успеха благодарение на разлагащите елементи …”

scan06
5.    Германският държавен секретар напомня в телеграма до Върховното командване от 29 септември 1917 година, че успехът на последните операции на Източния фронт "бе подкрепена от интензивна подривна дейност в Русия." … "Болшевикото движение никога нямаше да получи такава подкрепа каквато има  днес (...), без все по-нарастващата подкрепа от наша страна ..."

scan07
6.    Както се вижда от телеграмата от 9 ноември 1917 година, държавната хазна в Германия само след 3 дни от преврата на Ленин иска да му преведе 15 милиона марки.

scan08
7.    Телеграма от 18 май 1918 година от посланика на Германия в Петербург , в която той иска 40 милиона марки за подкрепа на Ленин.

scan09
8.    Допълнително искане за още 3 милиона марки.

scan10
9.    Отговор от държавния секретар на хазната, в който се удовлетворява искането за 40 милиона марки за Ленин.

scan11

Няма коментари: