петък, 14 май 2010 г.

Мароканец в Италия организирал заговор за убийството на Папа Бенедикт VI

pape

Според АФП, млад марокански учен е експулсиран от Италия на 29 април заедно със свой колега след заповед на министъра на вътрешните работи след обвинение, че е искал да убие Папа Бенедикт XVI.
Мохамед Хлал, на 27 години, студент по международни комуникации и Ахмед Ерахмуни, 22 години, студент по физика и математика са били експулсирани от Италия с аргумент "предотвратяване на тероризъм " и " заплаха за държавната сигурност ", според постановление на министър Роберто Марони. Новината е публикувана в седмичника "Панорама" собственост на семейството на премиера Силвио Берлускони. Мохамед и Ахмед са искали да убият Папата. Данните за това са събрани от италианската антитерористична полиция със СРС. Хлал е казал, че Папата трябва да умре за да си гарантира място в Рая. Двамата студенти са били експулсирани на 29 април в Мароко с директен полет между Рим и Казабланка.

Както виждаме от новината, специалните разузнавателни средства, разговорите от подслушване и други, са достатъчно доказателство за италианските магистрати. Следователно законът в Италия го позволява. Защо и в България да не бъде така?

Няма коментари: