събота, 23 април 2011 г.

Провинциална Русия - липса на материална и морална цивилизация

ru2

Американският фотограф  Брус Гилдън прекарва 16 дни сред обикновените руснаци в малък град на 70 км от Екатеринбург. Според Гилдън, тази област е населена от бивши престъпници, наркомани и "изгубени души". "Мрачно средновековно общество"- така американецът описва дълбините на Русия.

Най-дълго време Брус прекарва в компанията на 32-годишния Сергей, по прякор "Кабан" - дребен бандит, току-що освободен от затвора. Вторият човек, с когото често контактува  Гилън е Василий,  бивш престъпник, лежал в затвора за убийството на втория си баща. 
Фотографът казва, че е искал да снима естествения живот на тези хора и за тази цел те е трябвало да свикнат с него. За да спечели доверието е трябвало още на втория ден да им купи водка, и пилешко.
"Всички те живеят в мрачни общности,  разлагащи се села сред мръсни пространства. В основата на живота им е водката и насилието "- казва Гилдън.

Гангстерът Сергей споделя с фотографа, че в момента той не е на 100% бандит, занимава се с легален бизнес – изнудва минаващите през селото таджикски шофьори, които превозват наркотици.

В тази област, броят на жените е два пъти повече от този мъжете и за Сергей не е проблем да си намери съпруга. Предпочитаните връзки в областта са на базата т. нар. inbriding - близкородствено кръстосване. Независимо от всичко това, фотографът отбелязва, че гледа с голямо уважение на тези хора защото в този обществен климат и почти пълната липса на материална и морална цивилизация, никой друг не би могъл да оцелее.

11

7

5

u

j3

6

t

vb2

Няма коментари: